Heb jij Joomla! nieuws?

Vanuit diverse bronnen proberen wij je hier op de hoogte te houden van actueel Joomla! nieuws.
Heb je zelf ook nieuws over Joomla!, een Joomla! evenement, een nieuwe of bestaande extensie of wil je een Joomla!website promoten? Stuur dan je bericht (liefst met afbeeldingen) aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je adverteren?

Wil je Joomla!NL steunen en adverteren met een banner op deze site? Kijk dan hier voor meer informatie of neem contact op met het PR-team van JoomlaNL.
Je kunt ons ook promoten door een gratis banner op je eigen site te plaatsen.

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!
Lees hier meer informatie

Paul Orwig en Andrea Tarr op de JoomlaDagen 2012

Er zijn op dit moment nog enkele tickets voor de JoomlaDagen 2012 beschikbaar. Dus mocht je nog geïnteresseerd zijn in een interessante dag (of dagen) over Joomla!, koop dan nog snel de ticket voor de dag (of dagen) die je wil bijwonen. Ga daarvoor naar de website van de JoomlaDagen 2012.

Er komen vele belangrijke personen uit de Joomla!wereld naar deze dagen. De organisatie maakte onlangs de komst van Paul Orwig en Andre Tarr bekend.
Hieronder wat korte informatie over deze personen:

Paul Orwig

paul orwigPaul Orwig is de kersverse voorzitter van Open Source Matters. Nog geen maand geleden heeft hij het stokje overgenomen van Ryan Ozimek die vorig jaar nog de Nederlandse Joomla!Dagen bezocht. Dit jaar zal Paul Orwig de Joomla!Dagen 2012 op zaterdagochtend openen met een keynote over het Joomla project.

Op zondag zal Paul tijdens de "Joomla Governance" sessie inzicht geven over hoe het Joomla project bestuurlijk in elkaar steekt. Wat zijn momenteel de knelpunten wat kan er zoal verbeterd worden? Een uitstekende kans om jouw ideeën hierover te delen en het Joomla bestuur van feedback te voorzien.

Paul kijkt er naar uit om de Nederlandse Joomla!Dagen te bezoeken en de community te ontmoeten. En niet alleen omdat hij gek is op stroopwafels! In het Joomla Magazine kan je een interview vinden met Paul Orwig en ook Ryan Ozimek heeft een interessante open brief aan de nieuwe voorzitter geschreven.

Andrea Tarr

andrea tarrAndrea Tarr is lid van het Joomla Production Leadership Team (PLT). Het Joomla PLT is verantwoordelijk voor alles dat in het eindproduct Joomla terecht komt, niet alleen de code, maar ook de documentatie, allerlei soorten internationalisering en lokalisering. Voor de Joomla!Dagen komt Andrea speciaal uit de Verenigde Staten naar Nederland.

Tijdens de Joomla!Dagen zal Andrea de afsluitende keynote op zondagmiddag verzorgen waarin ze ons bij praat over de plannen en ontwikkelingen rond Joomla 3.0. Op zondag zal ze ook een sessie verzorgen waarin ze uitlegt hoe je kunt bijdragen aan de Joomla ontwikkeling, onder andere via de Joomla Bug Squad.

Op zaterdag zal Andrea een sessie verzorgen over de Joomla development en release strategie. In 2011 is hierin veel veranderd en Andrea vertelt tijdens de sessie over deze nieuwe strategie, de impact ervan en het resultaat tot nu toe. Andrea zal er dus voor zorgen dat je helemaal bij bent op het gebied van de Joomla ontwikkeling tijdens de Joomla!Dagen.