Heb jij Joomla! nieuws?

Vanuit diverse bronnen proberen wij je hier op de hoogte te houden van actueel Joomla! nieuws.
Heb je zelf ook nieuws over Joomla!, een Joomla! evenement, een nieuwe of bestaande extensie of wil je een Joomla!website promoten? Stuur dan je bericht (liefst met afbeeldingen) aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je adverteren?

Wil je Joomla!NL steunen en adverteren met een banner op deze site? Kijk dan hier voor meer informatie of neem contact op met het PR-team van JoomlaNL.
Je kunt ons ook promoten door een gratis banner op je eigen site te plaatsen.

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!
Lees hier meer informatie

VirtueMart 2.0.2 is beschikbaar

virtuemart-logoHet team van VirtueMart heeft weer een officiële update uitgebracht. Deze update bevat nieuwe mogelijkheden en verbeteringen.
Er waren gebruikers van VirtueMart 2.0 die aangaven dat deze versie te vroeg is uitgebracht en dat het eigenlijk geen volledige versie zou zijn. Het team van VirtueMart reageert daarop met de opmerking dat een extensie eigenlijk nooit helemaal af kan zijn. Het pakket is altijd in ontwikkeling.

Er zijn inmiddels al vele extra extensies voor VirtueMart 2.0 beschikaar (dus uitbreidingen op VirtueMart zelf) en het aantal groeit nog steeds.
Twee betaalproviders werken inmiddels mee met het VirtueMart-team. Dat zijn PayZen en Klarna. Er is ook een partner betrokken bij de mobiele oplossingen voor VirtueMart. Dat is ivmstore.com.

Link : Download VirtueMart 2.0.2

Er zijn meerdere goede en gratis e-commerce (webwinkel)extensies, waaronder HikaShop en RedShop, Samen met VirtueMart zijn dit op het moment de meest gebruikte webwinkel-pakketten. HikaShop en RedShop zijn beide ook Joomla 2.5 geschikt en zijn, onlangs hun kortere tijd van bestaan, ook al volwaardige coincurenten van VirtueMart.
De redactie van JoomlaNL presenteert hier niet alle nieuwe extensies, maar richt zich voornamelijk op de grotere (meest gebruikte) gratis Joomla-extensies.Nieuwe mogelijkheden

 • Nieuwe betaalplugins:  van PayZen en Authorize.Net
 • Werkt met Joomla 2.5
 • Nieuw factuursysteem zit in de core: Na het bevestigen van de bestelling wordt de factuur direct via e-mail aan de koper verstuurd.
 • PDF Librairy toegevoegd in AIO.
 • Nieuw routerbestand is nu beschikbaar voor 3 party's ontwikkelaars.
 • Aanpasbare paginatitels per categorie en product.
 • Automatisch bijbehorend zelf te maken veld voor een product wordt getoond in het hoofdproductscherm middels een dropdown-lijst.
 • Downloadbare mediabestanden (gratis download) en ook te kopen bestanden.
 • Mediasynchronisatie gaat nu sneller.
 • Nieuwe triggers (plgVmOnAddToCart)
 • Migraties van vrijwel alle data.
 • Verkoper-weergave is toegevoegd. Uitgebreid met lay-out voor TOS (Terms of Service), over het product en contact.
 • Wettelijke informatie voor verkopers.

Lees het volledige Engelstalige artikel op de website van VirtueMart.

In het forum is reageren op dit artikel mogelijk via deze link.