Doorzoek het forum

Trefwoord

Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

× Vermeld in iedere vraag duidelijk:
  1. De versie van Joomla! 3.X die je gebruikt
  2. De volledige url van je website indien mogelijk.
  3. De versie van de extensie waar de vraag over gaat.

opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel

11 okt 2018 21:26
Heeft onderwerp gestart
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #1
Voor de Nederlandse Orchideeën Vereniging ben ik een nieuwe website aan het maken, voorlopig nog op mijn privé site: www.de-puit.nl/projecten/NOV/ en is nagenoeg klaar. Nu blijkt dat op smartfone en tablet de submenu's niet te kiezen zijn. Bij aanklikken van het hoofdmenu opent de pull-down wel, maar sluit voordat een submenu te kiezen is. Ik gebruik Protostar-plus in Joomla versie 3.8.13
Weet iemand hier een oplossing voor?

Alvast bedankt,
Gerard
Gerard-deP
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 5
Meer
11 okt 2018 21:44
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #2
Namens het Joomla!NL team heet ik je hartelijk welkom op dit forum.

Wat mij wel opvalt is dat je onder je (hoofd)menu-items allemaal een artikel gekoppeld heb.
Test eens of je hier geen artikel aankoppelt maar gebruik maakt van het type externe url (#) of scheidingsteken.

Groeten, Romke
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum eens.
Vragen via dit Forum (niet per PM of E-mail)
Is je vraag opgelost? Dan kan je hem zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Romke
Algemeen Moderator
Algemeen Moderator
Berichten: 3005
Meer
11 okt 2018 22:20
Heeft onderwerp gestart
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #3
Bedankt voor je snelle antwoord.
Er worden enkele externe url's gebruikt, maar dat kan er toch niet de oorzaak van zijn dat er geen enkel submenu te kiezen is?
Wat bedoel je met scheidingsteken?
Gerard-deP
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 5
Meer
11 okt 2018 22:27
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #4
Bij het aanmaken van een menu-item krijg je de keuze om een soort menu-item te kiezen (artikel, agenda, inlog etc.) Je hebt ook systeemlinks.
Bij systeemlinks vindt je de externe url. Als url geef je de # op.
Ook heb je hier scheidingsteken. Werking is feitelijk zelfde als bij de externe url. namelijk dat je "inactief" menu-item krijgt. Onder dit menu-item zet je vervolgens de sub-menu items, die je op de gewone manier kunt koppelen aan bijv. een artikel.

Groeten, Romke
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum eens.
Vragen via dit Forum (niet per PM of E-mail)
Is je vraag opgelost? Dan kan je hem zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Romke
Algemeen Moderator
Algemeen Moderator
Berichten: 3005
Meer
13 okt 2018 08:53
Heeft onderwerp gestart
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #5
Gisteren even getest met een iPad, werkt prima. Op tablet en telefoon met Android gaat het fout, zowel met Firefox als Chrome.
Ook nog een test gedaan met een scheidingsteken, dat werkt inderdaad, maar de hoofdmenutekst komt hoger in de balk te staan: geen gezicht natuurlijk, hoe moet ik dat weer oplossen.
Dat het hoofdmenu-item inactief is is wel op te lossen, maar wat is er dan mis met een artikel aan het hoofdmenu, is dat niet gebruikelijk?
Gerard-deP
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 5
Meer
13 okt 2018 09:44 13 okt 2018 09:45 door Astrid.
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #6
In principe is er niets mis met een artikel aan het hoofdmenu-item, maar zoals je zelf al ontdekt hebt, geeft dat problemen op kleinere (mobiele) schermen. De betere templates tonen een menu dat helemaal aan de zijkant uitklapt en waar ook meteen alle submenu-items te kiezen zijn. Protostar hoort daar niet bij.
Layout scheidingsteken is aan te passen door dit toe te voegen aan je css:
span.separator {
	padding-right: 12px;
	padding-left: 12px;
	margin-right: 2px;
	line-height: 20px;
	padding-top: 8px;
	padding-bottom: 8px;
	display: block;
}

Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit Forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Astrid
Moderator + Technisch team
Moderator + Technisch team
Berichten: 32356
Meer
13 okt 2018 13:26
Heeft onderwerp gestart
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #7
Op zich lost dat inderdaad het probleem op Astrid, bedankt daarvoor.
Maar je schrijft ook meteen het volgende probleem: de sub-menu openen eerst nadat je het hoofdmenu item aangeklikt hebt. Niet fraai en als ik dat niet op kan lossen zal ik naar een ander template uit moeten kijken met alle aanpassingen die daar weer mee gepaard gaan.

Groeten en nogmaals bedankt
Gerard-deP
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 5
Meer
13 okt 2018 13:54
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #8
Succes met het selecteren van een ander template.
Is je vraag zo voldoende beantwoord en mogen we het topic sluiten?

Met vriendelijke groet,
Wouter Compactweb.nl
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum.
Ik beantwoord geen vragen via PM
WoodyF4u
Moderator + Nieuwsteam
Moderator + Nieuwsteam
Berichten: 9404
Meer
13 okt 2018 16:19
Heeft onderwerp gestart
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #9
Tenzij je nog een suggestie hebt voor een template, is mijn vraag beantwoord en kan het topic gesloten worden.
Groeten en bedankt
Gerard-deP
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 5
Meer
13 okt 2018 17:00
opgelost Submenu niet te kiezen op mobiel #10
Fijn dat het opgelost is.
Dank je wel voor de terugkoppeling.

Je kunt in de toekomst zelf na het terugkoppelen de topic sluiten door op de groene "Oplossing" knop te klikken.
Kijk ook hier even voor een volgende keer ;)

Als je nog meer wilt weten over templates, maak dan een nieuwe vraag aan. Kijk ook even bij onze "Handige Links" voor tips.

Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit Forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Astrid
Moderator + Technisch team
Moderator + Technisch team
Berichten: 32356
Meer
Moderators: PeterJuliank92JelleRomke
Tijd voor maken pagina: 0.323 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie

Joomla!NL op Twitter

Joomla! 3.9.1 is op dinsdag 27 november 2018 vrijgegeven. Deze versie repareert enkele bugs en bevat daarnaast enke… https://t.co/d1mOo4mLrw

Joomla! 3.9.0 is nu beschikbaar. De 10e versie van de 3.x-series. Tevens de Privacy Tool Suite. Lees het artikel ov… https://t.co/CzhRYaCsFa

De naam Joomla!® en logo worden gebruikt onder een beperkte licentie met toestemming van Open Source Matters.
Joomlanl.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project.

© 2018 - Joomla!NL | Gehost door Wned