Doorzoek het forum

Trefwoord

Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

× Vermeld in iedere vraag duidelijk:
1 De versie van Joomla! 1.5 die je gebruikt
2 De volledige url van je website indien mogelijk.
3 De versie van de extensie waar de vraag over gaat.

Submit formulier opslaan in database

28 aug 2012 21:25
Heeft onderwerp gestart
Submit formulier opslaan in database #1
Ik maak op mijn website gebruik van de Eventlist extensie waarbij het voor gebruikers mogelijk is om via de front-end evenementen toe te voegen aan de website. Dit wordt gedaan door middel van een formulier. Deze gegevens worden opgeslagen in de database en zijn voor mij mogelijk om in de backend aan te passen en te publiceren in de front-end.

Nu ben ik naar een soortgelijk systeem opzoek om gebruikers bijvoorbeeld artiesten toe te laten voegen. Hierbij dient het "soort artiest" als een catergorie te fungeren waardoor ik in de front-end eenvoudig verschillende soorten artiesten kan tonen.

Hiervoor kan ik helaas geen gebruik van Eventlist maken aangezien dit alleen voor evenementen is. Ik gebruik RSform Pro al een tijdje, alleen daar heb ik niet de mogelijkheid dat de gegevens in een database op te slaan worden zodat ik ze in de frontend kan tonen.

Iemand enig idee of er een extensie is die aan mijn wensen voldoet? Een simpele submit form waarbij ik zelf de velden van het formulier kan aanpassen(zoals RSform Pro) en de resultaten vervolgens kan tonen op de front-end (Het liefst verdeeld onder categorieen)?

Alvast bedankt!
canyonree
Joomla!NL ontdekker
Joomla!NL ontdekker
Berichten: 21
Lees meer
28 aug 2012 21:37
Submit formulier opslaan in database #2
Chronoforms is denk ik een goede optie. Bijna elk formulier mee te maken en te koppelen aan een database.

Met vriendelijke groet,

Peter Reitsma
Peter
Algemeen Moderator
Algemeen Moderator
Berichten: 2819
Lees meer
31 aug 2012 09:36
Submit formulier opslaan in database #3

Hiervoor kan ik helaas geen gebruik van Eventlist maken aangezien dit alleen voor evenementen is. Ik gebruik RSform Pro al een tijdje, alleen daar heb ik niet de mogelijkheid dat de gegevens in een database op te slaan worden zodat ik ze in de frontend kan tonen.


Dit begrijp ik niet helemaal. RS Form Pro slaat alles wat wordt opgegeven juist op in een database! Die je ook weer uit kunt lezen.
Ik had een inschrijfformulier gemaakt voor een Voetbal-clinic waar bijvoorbeeld shirtmaten, positie in veld, leeftijd etc. moesten worden opgegeven.
Voor de organisatoren van de Clinic was er een extra verborgen pagina op de website waar een ander RS Form Pro formulier op stond waar je helemaal niets in kon vullen maar waar wel een compleet overzicht werd getoond van wat er met dat andere formulier allemaal al was opgegeven. Werkte prima.
Wisten ze precies waar de teller stond met inschrijvingen en hoeveel shirtjes/broekjes er in welke maat besteld moesten worden.
kosturnix
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 14
Lees meer
Moderators: Juliank92PeterJelleRomke
Tijd voor maken pagina: 0.074 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie

Joomla!NL op Twitter

Joomla! 4.2.1 is vrijgegeven. Deze versie pakt een beveiligingsprobleem aan, repareert verschillende bugs en bevat… https://t.co/JHmNyhWEGq

Op dinsdag 21 juni 2022 zijn Joomla! 4.1.5 en 3.10.10 vrijgegeven. Dit zijn updates die bugs repareren en enkele ve… https://t.co/Jm9MtXtU4y

De naam Joomla!® en logo worden gebruikt onder een beperkte licentie met toestemming van Open Source Matters.
Joomlanl.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project.

© 2022 - Joomla!NL | Gehost door Wned