Joomla! Mobile Development

Joomla Mobile DevelopmentGeschreven door: Tahsin Hasan
Recensie door: Wouter (WoodyF4u)

Packt Publishing heeft een boek uitgebracht over het opzetten van een Joomla-website voor mobiele apparaten. Het is geschreven door Tahsin Hasan, een software programmeur uit Bangladesh. Met dit boek kan iemand due nog bijna geen kennis heeft van joomla een mobiele website opzetten. Er komt heel veel aan bod rond de inrichting van de site, het gebruik van templates en enkele extensies.

In het eerste hoofdstuk wordt het opzetten van een Joomla-website uitgelegd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van XAMP en het Joomla-component “Mobile Joomla!”.

Als Mobile Joomla! Is opgezet wordt in hoofdstuk 2 de configuratie ervan verder besproken. Onder andere hoe er specifiek voor bepaalde apparaten zoals de iPhone, iPad, Android, enz kan worden geconfigureerd. Ook wordt de opzet van een mobiel menu uitgelegd.

Hoofdstuk 3 gaat verder op het inrichten van het menu.

Hoofdstuk 4 behandelt de dynamische inhoud met behulp van dropdownmenu’s, locatie indentificatie en Social Cube.

Omdat met AJAX tegenwoordig veel mogelijk is en dat voor een mobiele website ook erg handig is, komt dit in hoofdstuk 5 uitgebreid aan bod.

Dan wordt het tijd om ook de content (inhoud van de website) te gaan tonen. Hoofdstuk 6 behandelt een aantal extensies die goed in staat zijn om dit zo aan te bieden dat het op verschillende apparaten goed wordt getoond.

Mobiele apparaten kunnen goed overweg met QR-codes. Ruim 25 pagina’s worden in hoofdstuk 7 gebruikt om uit te leggen hoe QR-codes werken en hoe het in een mobiele website kan worden geïntegreerd.

Joomla Apps worden belicht in hoofdstuk 8. Speciale mobiele applicaties voor Joomla! Zoals J Admin Mobile module, Content Editor plugin, iPhone homepage-icoon en Canecom. Deze laatste is ervoor om de backend van de mobiele website via een mobiel apparaat te kunnen beheren. Als laatste wordt in dit hoofdstuk het IVM Component voor VirtueMart besproken.

In hoofdstuk 9 wordt JoomTouch belicht. Met alle aspecten ervan, zoals het component, de modules, de plugins en een template. Het template dat eerder in het boek is opgezet wordt in dit hoofdstuk aangepast, zodat het samengaat met het JoomTouch-template

Het is een Engelstalig boek dat door Packt Publishing wordt uitgegeven als e-book en als gedrukt boek. Net als andere boeken van deze uitgever is ook dit boek praktisch opgebouwd met veel schermvoorbeelden en code die in de site kan worden gebruikt, waardoor het duidelijk is wat er wordt bedoeld. In 249 pagina’s wordt uitgebreid uitgelegd wat het opzetten van een mobiele website inhoudt en hoe het op een Joomla!website is toe te passen.

Bekijk alle informatie over dit boek via: http://link.packtpub.com/6i6FM2