RSForm!Pro-dag op zaterdag 20 oktober

RSFormPro dag 20 oktober 2018Op zaterdag 20 oktober 2018 is er een RSForm!Pro-dag in Rotterdam.
Tussen 9.00 uur en 17.15 uur is er een programma waarin je alles leert over RSFormPro.

Een team van 5 medewerkers van RSJoomla komt die dag workshops en uitleg geven.
Het maakt niet uit of je een beginner of gevorderde gebruiker bent. Voor alle niveaus is er wat te leren.

En heb je vragen over andere extensies van RSJoomla? Ook daarvoor kun je die dag bij het team terecht

Je moet je van te voren aamelden. Een ticket voor deze dag kost € 29,- Dat is inclusief buffetlunch en drinken.
Kijk voor meer informatie op: https://www.rsformprodag.nl

Tickets winnen?

Wij mogen van de organisatie 6 tickets verloten onder onze lezers.
Als jij gratis naar de RSForm!Pro-dag wil, meld je dan aan voor de verloting via deze link: RSForm!Pro-dag verloting.

Joomla Pizza, Bugs en Fun - Bussum 8 september 2018

2018 09 08pizza bugs funOp zaterdag 8 september is er weer een Joomla Pizza Bugs en Fun, dit keer in Bussum. Dit wordt de 13e editie. Deze bijeenkomst sluit hiermee aan op de Duitse Joomlacommunity waar ook op diverse locaties een Pizza, Bugs & Fun sessie zal plaatsvinden op die dag.
Een groep Joomla-enthousiastelingen komt bij elkaar om aan het Joomla-project te werken.
In groepjes gaan ze Joomla verbeteren door bugs te zoeken & patches te testen.
Ze werken dan de "issue tracker" door: een lijst met bugs en verbeteringen die nog getest moeten worden, of waar nog een patch voor moet worden geschreven. Je kan ook helpen met het vertalen van Joomla en documentatie.

Voor mensen die het centraal gelegen Bussum te ver weg vinden:
in Nijmegen is er een lokale editie:  https://bit.ly/joomla-pbf-nijmegen
 

Lees meer

Joomla! 13 jaar - 13 redenen om van Joomla! te houden

joomla 13 jaar

13 jaar geleden startte een groep enthousiastelingen het idee om een goed CMS te ontwikkelen op basis van Open Source. Direct sloot zich een grote groep van meer dan 1000 mensen aan. Het is snel gegaan in die 13 jaar en we kunnen zeggen dat ze erg ver zijn gekomen. 14 versies van Joomla! (minor/major) zijn nu de motor achter miljoenen websites. Er zijn meer dan 7950 extensies beschikbaar op de planken van de extensions directory (JED).

Om de tienerjaren van Joomla! te vieren, heeft men 13 redenen gedeeld waarom je in 2018 van het CMS Joomla! houdt of er alsnog van kunt gaan houden.

1. Joomla! is volledig OpenSource – dat geeft vrijheid om te bouwen en vrijheid om uit te breiden

Joomla! is Open Source en gratis en zal dat ook altijd blijven.

2. Joomla! heeft zich gevestigd, gestabiliseerd in de zakelijke wereld en daarbinnen het volledige vertrouwen gekregen

Betrouwbaarheid – de kritische missie voor bedrijven over de hele wereld is dat ze altijd kunnen vertrouwen op hun website voor verkoop, vragen of communicatie. Sinds de allereerste dag heeft het team gewerkt aan een platform dat sterk en stabiel was. En het geloof is erg sterk dat dit één van de belangrijke redenen is dat Joomla! het CMS is dat door ongeveer 10% van alle websites op de wereld wordt gebruikt.

3. Joomla! Award-winnaar (x20)

Joomla! haalt regelmatig mooie prijzen binnen. Zo’n 20 awards voor de naam Joomla!, zoals de CMS Critic People's Choice Awards - Best Free CMS, Packt Open Source Awards - Best Open Source CMS en Infoworld Bossie Awards - Best Open Source Application. We kunnen dus wel stellen dat de Joomla!-prijzenkast binnenkort een uitbreiding nodig heeft.

4. Joomla! heeft veel toepassingen in het basispakket ( dat steeds beter en beter wordt)

Met elke versie die wordt vrijgegeven stelt het team dat er iets meer waarde aan het CMS wordt toegevoegd. Hierdoor is het CMS ondertussen zo gegroeid dat het out-of-the-box al vele toepassingen direct beschikbaar heeft, waar andere platformen nog een hele reeks aparte plugins voor nodig hebben om net zo compleet te zijn.

5. Extensies, extensies overal

Van evenementkalenders en inline-tekstbewerken tot nieuwsbrieven en formuliermakers, de uitgebreide websitemogelijkheden die jij nodig hebt zijn met 1-klik beschikbaar in de JED (en deze directory met uitbreidingen groeit nog dagelijks).

6. Joomla! heeft een zeer flexibele UI (Gebruikersinterface)

Joomla! kan worden aangepast in wat jij maar nodig hebt – brochure-website, eCommerce, portfolio overzicht – met de ontwerpstijl die daarbij past.
Met de flexibele UI aangevuld met oneindig veel templates en plugins ligt de online wereld voor je open.

7. Joomla! heeft één krachtige MVC

Een voorspelbare basiscode is allemaal goed en wel, maar als het niet kan worden aangepast aan de behoeften van ontwikkelaars, wat voor nut heeft het dan? Daarom werkt een zeer getalenteerd team aan het MVC (Model-view Controller-model) en zorgt zo continue voor een goede balans.

8. Joomla! is Mobile Responsive en SEO vriendelijk (al vanuit de basis)

Joomla! is altijd met zijn tijd meegegaan om ervoor te zorgen dat het er altijd goed uitziet, ongeacht het gebruikte apparaat – smartphone, tablet of PC/laptop.
Dit zorgt er ook voor dat het platform gemakkelijk kan worden gevonden en geïndexeerd door de SEO-systemen - met code die kan worden herkend en gebruikt door onder andere de nogal veeleisende Googlebots.

9. Altijd bewust van veiligheid

Op het gebied van veiligheid zal het team nooit rusten. Er is zelfs een speciaal daarvoor opgericht Strike Team, dat als missie heeft om gaten en lekken te vinden en te repareren voordat ze algemeen bekend zijn.

10. Joomla! spreekt jouw taal

Urgh. Wie wil er nu nog stoeien met plugins om het CMS zo te krijgen dat het jouw taal gebruikt? Het Joomla!-team wil dat in ieder geval niet. Daarom is Joomla! meertalig. Het is  op dit moment in meer dan 70 talen beschikbaar.

11. Een groeiende community die reikt over de hele wereld

Het CMS Joomla! zou er niet zijn zonder het grote leger vrijwilligers, ontwikkelaars en ontwerpers over de hele wereld. Dit is de basis van de Open Source-doelstelling. Zie het als één grote gezellige familie.

12. Bier, cookies en muziek – Er wordt hard gewerkt en gespeeldd

Waarschijnlijk had je al het vermoeden… De Joomla!community leeft en ademt code en CMS-verbetering. Maar het is niet alleen maar werken, werken, werken. Voor al de inspanningen van het team verdienen ze grote hoeveelheden bier, koekjes en muziek.

13. Joomla! 4 is al aan de horizon – Lichtere basiscode, sterke beveiliging en makkelijk toegankelijk.

Mooie dingen komen eraan voor iedereen die er op wacht, want aan de horizon verschijnt Joomla! 4. Het belooft een frisse gebruikersinterface, lichtere code, sterkere beveiliging en betere toegankelijkheid. Dit is het ideale moment om een Joomla!fan te worden.

Ongelukkig misschien voor sommigen, maar niet voor de Joomla!community, want 13 is voor Joomla! en alle loyale gebruikers zeker geen ongeluksgetal.Dus Proost! op de volgende 13 jaar van innovatie en groei!

Bovenstaande is vertaald door Wouter (WoodyF4u). De originele tekst is te vinden op joomla.org

JoomlaDagen: 13 en 14 april 2018 in Eindhoven

joomladagen 2018Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 kun je weer naar de JoomlaDagen in Nederland. Voor het eerst zijn de JoomlaDagen niet in Zeist, maar in Eindhoven.

De JoomlaDagen zijn al sinds 2005 de conferentie voor en door Joomla-gebruikers, -developers, websitebouwers en extensie-ontwikkelaars. Allemaal mensen die werken met het open source CMS Joomla. Elk jaar komen honderden Joomlers naar de JoomlaDagen om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen, presentaties te geven en bij te wonen en elkaar te ontmoeten. Er is door de JoomlaDagen een unieke community ontstaan van mensen die, elk op hun eigen manier, bijdragen aan het Joomla-project. Door ermee te werken, fouten op te sporen, te helpen met testen, documentatie te vertalen, uitbreidingen te bouwen, of erover te vertellen op evenementen als de JoomlaDagen.

Dit jaar zijn de JoomlaDagen dus voor het eerst in Eindhoven. Ze vinden plaats in de High Tech Campus.
Je kunt nu je ticket kopen met een aantrekkelijke Early Bird korting (die loopt t/m 16 maart). Toegangstickets voor de vrijdag kosten € 25,- (na Early Bird € 35,-), toegangstickets voor de zaterdag € 70,- (na Early Bird € 80,-).

Inmiddels is het programma voor de vrijdag en de zaterdag bekend. Bekijk het volledige programma op de website van de JoomlaDagen.