Expert Sessie: Joomla! Performance op 23 juni 2017

yireoperfectwebteamOp 23 juni 2017 organiseren Yireo en Perfect Webteam weer een Expert Sessie. Na de eerdere succesvolle sessies over Usability, Templates, Security en SEO is het onderwerp dit keer: Joomla! Performance.

Jouw websitebezoekers, Google en (uiteraard) jij willen graag een supersnelle website. Wat je er aan kunt doen om dat voor elkaar te krijgen wordt in deze Expert Sessie toegelicht.
Verschillende sprekers behandelen de volgende vragen:
  • Waarom is de snelheid van een website nou eigenlijk zo belangrijk?   
  • Hoe zorg je voor een snelle Joomla! site? In deze Expert Sessie nemen we een diepe duik in het onderwerp Joomla! Performance.
Hoe lang blijf jij zelf op een site met trage pagina's hangen? Heb je geduld, of ga je op zoek naar een vergelijkbare maar snellere website? Een trage website zorgt voor grote irritatie en is de nummer 1 reden om een website te verlaten. Maar dat is niet de enige reden waarom je graag een snelle website wilt. Google beloont snelle websites met een hogere positie in de zoekresultaten. Hierdoor komen er meer bezoekers op een Joomla!-site en daarmee ook meer omzet of conversie.
De sprekers op deze Experrt Sessie zijn Jisse Reitsma van Yireo en Simon Kloostra, Hans Kuijpers en Sander Potjer van Perfect Web Team. Allemaal bekende namen in Joomla!-land.

Onderwerpen:

Tijdens de Joomla! Performance Expert Sessie gaan ze uitgebreid in op snelle Joomla!-sites aan de hand van de volgende onderwerpen
  • Performance-optimalisatie van Joomla!-site en template
  • Joomla!-caching en de caching engines
  • Server-side-caching zoals Varnish
  • Server performance
  • Performance-optimalisatie via .htaccess
  • Afbeeldingen optimaliseren
  • Gebruik van CDN-networks en Google AMP
  • Handige tools voor het testen en optimaliseren van de snelheid
Dit moet je kennisniveai van Joomla! zijn:
Iedereen die zijn weg weet te vinden in Joomla! is welkom op deze Expert Sessie. Als er wordt gesproken over het instellen van de caching gaan de sprekers er vanuit dat jij weet dat dit in de algemene instellingen van Joomla! kan.

Programma:

12:30-13:00 uur    Inloop met koffie/thee en een koekje
13:00-17:00 uur    Presentaties
17:00 uur    Borrel en nakletsen

Locatie:

De Expert Sessie zal plaatsvinden bij het Perfect Web Team in de Bussumse Watertoren.
Treinstation Bussum-Zuid ligt voor de deur met tevens een groot P&R terrein waar je gratis kan parkeren.

Aanmelden:

Tot 1 juni kun je je aanmelden voor de early-bird-prijs van 55 euro excl. BTW per persoon.  Ddaarna kost deelname 70 euro excl. BTW per persoon. Je ontvangt voor aanvang van de Expert Sessie een bericht met meer informatie.
Kijk voor meer informative op de website van de organisatie: Expert Sessie Joomla! Performance

Wil jij kans maken op een gratis ticket?

De organisatie heeft voor de lezers van dit bericht op Joomla!NL één gratis ticket ter waarde van 70 euro beschikbaar gesteld. Dit ticket mogen wij verloten. Als jij ook kans wil maken op dit gratis ticket, hoef je alleen maar je gegevens in te vullen op het inschrijfformulier.
Om mee te kunnen doen is een registratie op ons forum nodig.

Op donderdag 18 mei 2017 wordt onder de inschrijvers het ticket verloot.
De winnaar krijgt van ons bericht. Daarna krijgt de organisatie van de Expert Sessie jouw gegevens en neemt contact met je op en nodigen zij je verder uit voor de Expert Sessie.

 LET OP: De inschrijving is inmiddels gesloten. De winnaar heeft bericht gehad.