Skip to main content

Expert-sessie: Joomla! Usability

yireoperfectwebteamZeer ervaren Joomla! fanaten vinden Joomla! niet ingewikkeld. Maar beginners en minder ervaren gebruikers lopen nog wel eens tegen problemen aan bij het gebruik van Joomla! In een samenwerkingsverband organiseren Yireo en Perfect Web Team daarom op vrijdag 24 oktober 2014 van 14.00 tot 17.00 uur in Almere een Expert Sessie. Hierin wordt dieper ingegaan op het aanpassen van Joomla! om de usability (gebruiksgemak) te vergroten: Instellingen in de Joomla!-core, handige extensies, template overrides met extra styling effecten maar ook programmeerwerk om de workflow te optimaliseren zijn onderwerpen die tegen het licht worden gehouden.

Het thema van deze sessie is Joomla Usability. Periodiek organiseren beide teams meer van deze expert-sessies op het gebied van Joomla, Magento en webdesign. Deze sessies zijn door de techneuten en voor de techneuten.

 

Programma

13:30-14:00 uur   Ontvangst
14:00-14:10 uur   Introductie Joomla Usability
14:10-14:50 uur   Joomla websites gebruiksvriendelijk inrichten
14:50-15:30 uur   Overzicht van handige Joomla usability extensies
15:30-16:10 uur   Gebruiksvriendelijkheid verhogen met template overrides
16:10-16:50 uur   Joomla plugins ontwikkelen voor betere workflow
16:50-17:00 uur   Joomla update en afsluiting
17:00 uur Borrel


Presentaties

Joomla website gebruiksvriendelijk inrichten
Door Joomla! goed in te richten en de mogelijkheden optimaal te benutten kan je Joomla! al een stuk gebruiksvriendelijker maken. Sander Potjer laat in deze presentatie zien hoe je het maximale uit Joomla! haalt op het gebied van usability.

Overzicht van handige Joomla! usability extensies
Door middel van extensies is Joomla! natuurlijk uit te breiden met functionaliteit. Maar welke extensies dragen nu echt bij aan usability? Met welke extensies kan je Joomla! gebruikersvriendelijker maken zonder al te veel inbreuk te maken op de Joomla!-core. Jisse Reitsma somt een aantal extensies op.

Gebruiksvriendelijkheid verhogen met template overrides
Met template overrides kan je de output van Joomla! volledig naar eigen wens aan te passen, zonder dat de Joomla!-core code wordt aanpast. Dit is een krachtige methode om de gebruiksvriendelijk volledig naar eigen hand te zetten. Sander Potjer laat zien hoe je dit praktisch zelf kunt toepassen.

Joomla!-plugins ontwikkelen voor betere workflow
Joomla! is meer dan alleen een CMS, het biedt ook een flexibel framework om aanpassingen te maken. Met behulp van Joomla!-plugins kunnen formulieren worden uitgebreid en worden gewijzigd, waarbij bijvoorbeeld bepaalde velden voor bepaalde gebruikersrollen beschikbaar komen. Jisse Reitsma geeft een overzicht van hoe de workflow aangepast kan worden door middel van Joomla plugins.


Voor wie?

De Expert Sessies zijn bedoeld voor gevorderde Joomla gebruikers en ontwikkelaars.

Kijk voor meer informatie op:
http://perfectwebteam.nl/expert-sessie/joomla-usability


Wil jij kans maken op een gratis ticket?

De organisatie heeft voor de lezers van dit bericht op Joomla!NL één gratis ticket ter waarde van 45 euro beschikbaar gesteld. Dit ticket mogen wij verloten. Als je ook kans wil maken op op dit gratis ticket, hoef je alleen maar je gegevens in te vullen op het inschrijfformulier.
Op zondag 5 oktober 2014 wordt onder de inschrijvers het ticket verloot.


 

Update: De weinnaar is bekend en heeft bericht gehad.
Aanmeldingen die na 5 oktober 2014 zijn ingediend, maken dus geen kan meer op de ticket.