Joomla!Dagen 2012 waren een succes

Op zaterdag 21 en zondag 22 april 2012 werden in Woudschoten te Zeist de Joomla!Dagen 2012 gehouden. Met over het hele weekend ruim 330 deelnemers mag de organisatie (de Stichting Sympathy)  terug kijken op een zeer geslaagd evenement.

IMG 7394 800pxbSander Potjer opende op zaterdag de plenaire sessie door eerst eens te inventariseren wat voor soort Joomla!gebruikers er in de zaal aanwezig waren. Mensen met één website tot mensen met meer dan 200 zelf gebouwde Joomla!sites. Interessant was het om te ontdekken dat er alleen Joomla!-websitebouwers / beheerders aanwezig waren en geen eindgebruikers (klanten). Uiteindelijk ontvingen twee mensen het T-shirt SuperUser 42. Die waren voor de persoon die nog maar net met Joomla! Begonnen was en de meest ervaren websitebouwer met meer dan 200 sites.


IMG 7396 800pxbNa Sander heeft Paul Orwig als President van Open Source Matters uitleg gegeven over hoe Joomla! Er nu voor staat en wat de toekomst gaat worden. Belangrijk punt in zijn verhaal is dat Joomla! Een gedeeld CMS is. Het wordt gedeeld onder alle lagen van de wereldbevolking. Iedereen kan meewerken aan de ontwikkeling en iedereen kan het gebruiken. Belangrijk in dit delen (in het Engels ‘Sharing’) is dat er ook Stroopwafels gedeeld kunnen worden. Regelmatig worden er nu bij internationale bijeenkomsten over Joomla! Stroopwafels met elkaar gedeeld. Het enige lastige voor Paul is dat die in Amerika moeilijk te krijgen zijn. Hij heeft hierbij dus af en toe de hulp nodig van Nederlandse Joomla!-collega’s.

Na de presentatie van Paul begon het programma, verdeeld over vier verschillende zalen, waarin Joomla!-experts presentaties gaven over uiteenlopende onderwerpen. Er waren presentaties voor de beginnende Joomla!gebruikers als ook voor de ervaren Joomla!-gebruikers. De sessies duurden telkens drie kwartier. Uit reacties van de aanwezigen kon worden opgemaakt dat dit eigenlijk net te kort was om de experts hun verhaal volledig te kunnen laten vertellen. Tien tot vijftien minuten per sessie langer zou voor volgend jaar misschien een verbetering zijn.

De inhoud van de zaterdag en de zondag was erg goed. De organisatie had goed nagedacht over de verspreiding van de onderwerpen, zodat er de hele dag voor iedereen wel wat interessants te volgen was.
Aan het eind van de beide dagen werden er door de sponsoren nog cadeautjes weggegeven via een verloting. Uit de overgebleven aanwezigen die geen prijs op de beide dagen hadden ontvangen werd deze week nog een groep gelukkigen gehaald die alsnog een prijs in ontvangst mochten nemen. Dank aan de sponsoren die ook dit jaar weer de Joomla!dagen mogelijk hebben gemaakt.

Voor iedereen die dit jaar twijfelde om te gaan en het uiteindelijk niet heeft gedaan, kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het twee heel leerzame dagen zijn. Verder is het leuk om bepaalde mensen eens ‘in het echt’ te ontmoeten en hier en daar ervaringen uit te wisselen.

IMG 7400 800pxh  IMG 7401 800pxh  IMG 7405 800pxh

IMG 7406 800pxb

IMG 7408 800pxb