Skip to main content

Joomla Pizza, Bugs en Fun - Bussum 8 september 2018

2018 09 08pizza bugs funOp zaterdag 8 september is er weer een Joomla Pizza Bugs en Fun, dit keer in Bussum. Dit wordt de 13e editie. Deze bijeenkomst sluit hiermee aan op de Duitse Joomlacommunity waar ook op diverse locaties een Pizza, Bugs & Fun sessie zal plaatsvinden op die dag.
Een groep Joomla-enthousiastelingen komt bij elkaar om aan het Joomla-project te werken.
In groepjes gaan ze Joomla verbeteren door bugs te zoeken & patches te testen.
Ze werken dan de "issue tracker" door: een lijst met bugs en verbeteringen die nog getest moeten worden, of waar nog een patch voor moet worden geschreven. Je kan ook helpen met het vertalen van Joomla en documentatie.

Voor mensen die het centraal gelegen Bussum te ver weg vinden:
in Nijmegen is er een lokale editie:  https://bit.ly/joomla-pbf-nijmegen
 

Wat:

Joomla verbeteren door bugs zoeken & patches testen. Een groep Joomla-enthousiastelingen komt bij elkaar om aan het Joomla-project te werken. Ze werken dan de "issue tracker" door: een lijst met bugs en verbeteringen die nog getest moeten worden, of waar nog een patch voor moet worden geschreven. Je kan ook helpen met het vertalen van Joomla en documentatie.

Voor wie:

Iedereen die bekend is met Joomla!

Het is een heel leuke dag voor iedereen die met Joomla bekend is en wil bijdragen aan het project. Het is ook een sociale bijeenkomst, je leert mensen kennen en doet veel kennis op.  Na een dag met veel plezier "bugs squashen", wordt er met z'n allen pizza's gegeten.

In voorgaande PBF's werd er naast het testen van bugs ook uitgelegd hoe je documentatie kunt vertalen. Het aantal mensen dat documentatie vertaald is inmiddels zo groot dat er speciale tafels met vertalers zijn, zodat je direct overleg kunt hebben met mede-vertalers.

Wat heb je nodig?Joomla 4

Voor degenen die met Joomla 4 aan de slag willen is het goed om de documentatie over het opzetten van je systeem ook door te nemen: https://docs.joomla.org/J4.x:Setting_Up_Your_Local_Environment
Dit vereist al wel meer kennis dus het is goed om hier vroeg mee te beginnen.

Datum & locatie:

Zaterdag 8 september, van 10:00 tot 17:00 uur bij:
    Perfect Web Team
    Bussummergrindweg 1G
    1406 NZ Bussum

Deze locatie is goed te bereiken via openbaar vervoer en eigen vervoer. Parkeergelegenheid is er ruim voldoende bij het station. Let op! De ingang van de parkeerplaats is tegenover de watertoren. Vanaf de parkeerplaats en het station Bussum-Zuid is het een paar minuten lopen.

Wat is het (voorlopige) programma?

10.00 - 10.30 Ontvangst met koffie/thee
10.30 - 12.30 Uitleg over hoe het werkt (en de ervaren mensen beginnen alvast)
12.30 - 13.00 Lunch
13.00 - 16.30 Werken aan bugs en documentatie
16.30 - Afsluiting
17.00 - Pizza’s eten.

Kosten:

De locatie en lunch wordt gesponsord door Perfect Web Team en er staat een donatiebox voor vrijwillige bijdragen.

Aanmelden:

Kom je ook? In verband met de catering wil de organisatie graag weten hoeveel mensen er komen. Geef je daarom graag even op via deze link.