Skip to main content

Extensie-ontwikkelaar: David-Andrew van Chill Creations

chill creations logoEnige weken geleden ging het team van JoomlaNL op zoek naar een geschikte extensie voor onze Downloadspagina. Daarbij kwamen wij in contact met David-Andrew de Boer. Hij is de eigenaar van Chill Creations, een Joomla! extensie ontwikkelaar.

David-Andrew bouwt zelf websites sinds 2003. In 2006 kwam hij voor het eerst het CMS Joomla! tegen en was al snel erg enthousiast. Twee jaar later had hij voor Joomla! zijn eerste twee extensies beschikbaar. Dat waren ccNewsletter en ccIDEAL. De reacties van de eerste gebruikers van zijn extensies waren zo positief dat hij besloot het roer om te gooien. Van website-ontwikkelaar en het geven van cursussen ging David-Andrew in 2010 over op het ontwikkelen en distribueren van eigen Joomla!-extensies. Het bedrijf Chill Creations bestaat nu uit David-Andrew en twee programmeurs.
Deze programmeurs ondersteunen hem ook bij de eerste lijn internationale ondersteuning bij vragen van klanten via het ticketsysteem op zijn website.

Daarnaast wisselt David-Andrew ervaringen en ideeën uit met andere ontwikkelaars. Zo werkt de extensie Akeeba Subscriptions goed samen met ccInvoices.

Extensies

Op dit moment biedt Chill Creations vijf extensies aan die allen geschikt zijn voor Joomla 2.5. Dat zijn: ccNewsletter, ccDownloads, ccInvoices, ccOmniKassa en ccIDEAL Platform. De extensie ccVAOM wordt op het moment opnieuw gebouwd voor Virtuemart 2.0 en Joomla! 2.5.  In de nabije toekomst komt daar nog ccHelpdesk bij. Meer daarover is binnenkort te lezen op de site van Chill Creations.


Iedere drie tot vier weken brengen ze een kleine update uit om bugfixes aan te bieden. Informatie daarover is te vinden op de site onder het kopje News. Grotere updates worden aan de klanten per e-mail gemeld. Alle extensies die Chill Creations aanbiedt vallen onder de noemer ‘Commercieel’. Er moet dus voor betaald worden. David-Andrew heeft ervaren dat het uitbrengen van betaalde extensies voor sommigen een drempel kan zijn, maar dat daardoor wel de echt geïnteresseerden zijn extensies afnemen.
Onderzoek leerde hem dat zijn klantenkring voor het grootste deel bestaat uit website-ontwikkelaars / bouwers die per jaar tussen de drie en 20 sites opzetten.

Chill Creations staat voor

  • kijken naar wat de gebruiker wil
  • snelle en full-time ondersteuning (internationaal)
  • het aanbieden van frictieloze extensies met de beroemde Joomla-look&feel. Dus een vriendelijke lay-out die past bij de wensen van de gebruiker.
  • heldere communicatie
  • kwaliteit en eerlijkheid. Er wordt alleen aangeboden wat duidelijk op de website staat omschreven.
  • duidelijke handleidingen.
  • regelmatige updates.
  • Kortom… webontwikkelaars helpen met het sneller en beter maken van websites voor hun klanten.

Namens het team van JoomlaNL bedanken wij Chill Creations die ccDownloads aan ons hebben aangeboden. De extensie draait hier ondertussen al enkele weken naar tevredenheid.

Bezoek ook eens de vernieuwde website van Chill Creations.