Skip to main content

De volgende versie van Joomla! (3.7) komt eraan

joomla 37 is coming soon

Joomla! 3.7 is binnenkort beschikbaar met meer dan 700 verbeteringen en hele mooie nieuwe toepassingen.
Nieuw zijn onder andere: eigen velden toepassen, meertaligheids-associatiebeheer en een verbeterde manier om met Joomla! te kunnen werken.

Dit zijn de belangrijkste nieuwe toepassingen in Joomla! 3.7

  • Eigen velden (Custom Fields) – gebruik extra velden in je artikelen, gebruikers en contacten, waaronder tekstvelden, selecties en 13 andere soorten velden.
  • Meertalig associatiecomponent (Multilingual Associations Component) – vertaal je webcontent op een duidelijk samengesteld scherm.
  • Verbeterde workflow – maak een categorie, artikel en menu-item in een enkele stap vanuit het menu-beheer.
  • Back-end menubeheer (Backend Menu Manager) – beheer het administrator-menu op dezelfde manier als het beheer op de front-end. Maak een aparte configuratie voor je gebruikersgroepen in de back-end.
  • Doe meer met TinyMCE – bevat nieuwe knoppen om eenvoudig menu-links, contacten en nieuwsfeeds te maken.
  • Eenvoudiger beheer van extensies- voorkom dat beheerders per ongeluk een extensie of onderdeel kunnen verwijderen
  • Wil je nog meer weten? Bekijk de totale lijst met verbeteringen hier.

  • Nieuwe router – Op dit moment ervaren de ontwikkelaars nog enkele problemen met de nieuwe router wanneer die wordt ingeschakeld op sommige productie-websites.
    Er wordt hard gewerkt om dat te repareren, zodat er een goede kwaliteit router kan worden afgeleverd. Hierdoor kan er geen garantie worden gegeven of deze nieuwe toepassing onderdeel wordt van de eerste Joomla! 3.7-versie. Het doel is wel om het zo snel als mogelijks is aan te kunnen aanbieden.

Hoe kun je jouw website voorbereiden op Joomla! 3.7?

Joomla! 3.7 zal een normale update zijn, net zoals voorgaande 3.x versies. Als je website nog niet draait op 3.6.5, dan raden we je aan om dat wel zo spoedig mogelijk te doen. Joomla! 3.6.5 was een veiligheidsupdate, dus loopt je website een risico als je de update niet hebt uitgevoerd.

Net als bij alle Joomla!-updates is het belangrijk om van te voren alle geïnstalleerde extensies te updaten naar de meest recente versie. Test ook een volledige back-up van je website om te zien of een herstel op een andere locatie goed werkt.
Het is ook een goed moment om contact op te nemen met je hostingbedrijf en te controleren wat de versies zijn van PHP en de databases die zij je aanbieden. Aangeraden wordt om te werken met PHP 7 of 7.1, omdat dit zorgt voor een verhoging van de snelheid van je website. Overige systeemvereisten vind je hier.

Wanneer wordt Joomla! 3.7 vrijgegeven?

De huidige roadmap van de ontwikkelaars geeft aan dat Joomla! 3.7 aan het begin van april 2017 wordt vrijgegeven.
Maar dit hangt wel af van de testresultaten in de komende weken.
Je kunt zelf ook meetesten.
Download de testversie van Joomla! 3.7
Installeer die op een aparte omgeving (dus niet op je productie-website) en test alles wat je kan testen.
Mocht je iets tegenkomen, kijk dan of het al is gemeld en geef het anders aan het ontwikkelteam door.