Joomla! 2.5.10 bevat geen bug. Wel een bug-fix

Gisteravond schreven we een alarmerend artikel om de update naar Joomla! 2.5.10 niet uit te voeren. Ondertussen is er meer duidelijk geworden.
Dat de voorpagina-artikelen na de update niet meer goed getoond worden heeft te maken met een bug-fix (een reparatie van een eerder gemeld probleem). Door de update werkt Joomla! nu beter, maar ervaren diverse beheerders nu dat hun site er niet meer zo uitziet als voor de update.

Dit is aan te passen door het menu-item voor de voorpagina goed in te stellen.

Ga in de back-end naar Menu's en selecteer daaronder het menu dat de voorpagina samenstelt. Bijvoorbeeld 'Home'.
Open aan de rechterkant 'Artikelopties' en kijk wat er nu staat ingesteld bij "Toon introtekst".

In de vorige Joomla! 2.5-versie had de optie 'Verbergen' namelijk geen effect. Nu dat is gerepareerd, valt het sommige beheerders dus op dat deze instelling ineens wel effect heeft.

De Joomla!NL-redactie bedankt iedereen die afgelopen nacht heeft gereageerd op dit 'probleem'. Met dit artikel hopen we duidelijkheid te geven over de ontstane verwarring. Omdat er 7 veiligheidslekken met deze update gerepareerd worden, raden we iedereen aan om de update alsnog uit te voeren.
En denk eraan: Maak altijd eerst een goede back-up voordat je aan updaten begint.

Toch nog bug ontdekt

Er is toch nog een kleine bug ontdekt bij het repareren van de database. Na de installatie ziet het er allemaal goed uit, maar als je op "Repareren" klikt, dan krijg je een foutmelding.

Waarschuwing: Database is niet up-to-date!
Er is Databaseprobleem gevonden
Databaseschema versie (2.5.9) komt niet overeen met CMS versie (2.5.10).

Dit probleem is inmiddels gemeld in de bugtracker.