Skip to main content

Joomla! 2.5.11 is vrijgegeven

joomla 25Op vrijdagavond 26 april 2013 heeft het Joomla projectteam Joomla 2.5.11 vrijgegeven. Deze uitgave is geen veiligheidsrelease maar is uitgebracht om enkele problemen op te verhelpen die in 2.5.10 optraden.
Updaten naar 2.5.11 zorgt er dus voor dat je Joomla! 2.5 site het weer goed doet.
Op basis van de ervaringen van anderen hebben enkele sitebeheerders besloten te wachten met updaten. Nu deze reparatie/update is uitgebracht raden wij iedereen die nog niet is meegegaan aan om alsnog deze update uit te voeren.
De vorige versie van eerder deze week bevatte namelijk ook 5 reparaties op beveiligingslekken. Die zijn uiteraard ook in 2.5.11 meegenomen.
Op onze Downloadpagina voor Joomla! 2.5 vind je de volledige Nederlandstalige pakketten (inclusief voorbeelddata), de updatepakketten en de losse taalbestanden.
Updaten van je bestaande Joomla! 2.5-site naar 2.5.11 is erg eenvoudig. Dit kun je namelijk doen via het administrator back-endscherm. Ga hiervoor in dat scherm naar Componenten en kies voor Joomla!update. Klik daar op “Installeer de update” waarna het updaten verder vanzelf verloopt.

Let op: Maak altijd eerst een goede back-up van zowel de mappen en bestanden als ook van de database voordat je de update uitvoert.

De inhoud van Joomla 2.5.11

  • geen oplossingen voor veiligheidsproblemen (die waren al verholpen bij uitkomen van 2.5.10)
  • 5 bugs zijn opgelost die via de bugtracker zijn gemeld