Joomla! 2.5.16 is vrijgegeven

joomla 25Het Joomla!-Projectteam heeft woensdagavond 6 november Joomla 2.5.15 vrijgegeven. Al snel bleek dat er nog een fout in zat en werd er nog die zelfde avond 2.5.16 vrijgegeven. Net als 2.5.15 is dit een veiligheidsupdate die drie belangrijke issues aanpakt. Het Production Leadership Team heft als doel om continue te blijven werken aan reguliere, frequente updates voor de Joomla gebruikers. Meer over het ontwikkelen van Joomla is te vinden  op de Developer Site.

Op onze Downloadpagina voor Joomla! 2.5 vind je de volledige Nederlandstalige pakketten (inclusief voorbeelddata), de updatepakketten en de losse taalbestanden.
Updaten van je bestaande Joomla! 2.5-site naar 2.5.16 is erg eenvoudig. Dit kun je namelijk doen via het administrator back-endscherm. Ga hiervoor in dat scherm naar Componenten en kies voor Joomla!update. Klik daar op “Installeer de update” waarna het updaten verder vanzelf verloopt.

Let op: Maak altijd eerst een goede back-up van zowel de mappen en bestanden als ook van de database voordat je de update uitvoert.

De inhoud van Joomla 2.5.16

  • 3 oplossingen voor veiligheidsproblemen van hoge prioriteit
  • 32 bugs zijn opgelost die via de bugtracker zijn gemeld

Moet je al gaan updaten naar Joomla 3.2?

Nee. Joomla 2.5 blijft ondersteund tot en met 31 december 2014.