Skip to main content

Joomla 2.5.1 en Joomla 1.7.5 zijn uitgekomen

joomla 25Het Joomla project heeft de stabiele versie van Joomla 2.5.1 vrijgegeven. Deze is op Joomladownloads.nl te downloaden. (Klik op de links onder aan dit artikel). Er zijn inmiddels ook Nederlandse taalbestanden beschikbaar voor deze versie. Buiten de volledige versie is er nu ook een versie beschikbaar om je huidige 1.7.x website te kunnen upgraden naar deze 2.5.1 versie.

Deze versie lost een aantal bugs op die her en der opdoken op diverse fora.

Deze nieuwe versie is inmiddels geschikt om op live sites te kunnen gebruiken. Als je bugs vindt, geef deze dan door aan het Joomla Bug Squad team. Het delen van de gebruikerservaringen met het team wordt zeer op prijs gesteld.

Het updaten van de huidige Joomla 1.7 generatie naar de nieuwe Joomla 2.5 omgeving zal soepel en glad kunnen verlopen. De meeste gebruikers kunnen de ingebouwde automatisch update functie gebruiken of installeren door gebruik te maken van de installeer mogelijkheid binnen het Extensiebeheer.

Joomla 2.5 is een zogenaamde Long Term Release (LTR) en zal daarom ook voor minimaal 18 maanden door het Joomla project ondersteund blijven worden. Wanneer Joomla 2.5 versie zijn stabiele fase bereikt (12 januari) zal de support voor Joomla 1.7 per 12 februari 2012 eindigen. Uiteindelijk zullen dan alleen nog de beide LTR's (Joomla 1.5 en 2.5) ter beschikking worden gesteld en worden onderhouden. Het is dus aan te bevelen om je huidige 1.6.x of 1.7.x website zo spoedig mogelijk up te graden naar deze 2.5.0 stabiele versie.

Joomla 1.7.5 is een nieuwe veiligheidsupdate

security releaseTevens heeft Joomla ook een veiligheidsupdate uitgebracht voor Joomla 1.7.
Deze nieuwste versie is Joomla 1.7.5
Dit is een veiligheidsrelease waarin 3 veiligheidsproblemen zijn verholpen. Let op: updaten naar Joomla 1.7.5 is alleen voor gebruikers die om een specifieke reden niet kunnen updaten naar Joomla 2.5.1

Download Joomla 2.5.1
Download Joomla 1.7.5