Skip to main content

Joomla 3.10 helpt bij de overgang naar Joomla! 4

Samen met Joomla 4 is de stabiele versie van Joomla 3.10 vrijgegeven.
Joomla 3.10 is de brug tussen de 2 grote series. Joomla! 3.10 stable is in de eerste plaats een release die backports van API-wijzigingen van de Joomla! 4.0 bevat om de overgang naar de volgende grote release voor de gebruikers te vergemakkelijken. Joomla 3.10 wordt ondersteund met beveiligingspatches tot 17 augustus 2023.
Zodra je  website is bijgewerkt naar 3.10, kun je met de pre-update checker de compatibiliteit controleren met de minimumvereisten van Joomla! 4.0 in termen van de huidige hostingomgeving en, belangrijker nog, je geïnstalleerde extensies. Dit zal je helpen om de upgrade naar Joomla! 4.0 soepel voor te bereiden.

Is een website nu te updaten van 3.9.x naar Joomla! 4 Stable?

Het simpele antwoord hierop is ja.
Om te upgraden van 3.9.x naar Joomla! 4, moet je de nieuwste versie 3.10 gebruiken. Je kunt de "Joomla Next" Update Server gebruiken om uw installatie naar Joomla! 4 te verwijzen. Om je te voorzien van de pre-upgrade checker en met een gemeenschappelijke codebasis voor het upgraden. Er is geen direct upgradepad tussen 3.9 en 4.x gepland of ondersteund, dus alle upgrades gaan via  3.10.

De Joomla! Documentatie heeft een hele sectie gewijd aan migraties en minimigraties. Het meest relevant hier is de Joomla! 3.10.x naar 4.x mini-migratiedocumentatie. Zoals bij alle soorten migraties, is planning het belangrijkst. Plannen, plannen, plannen. Planning zorgt ervoor dat migraties soepel verlopen.
De trechter, waarom migreren? geeft definities van de verschillende soorten migraties, een zelfbeoordeling om te bepalen of je de migratie zelf kunt uitvoeren en links naar bronnen om een professional te vinden die u kan helpen, planning en stapsgewijze instructies.
Als je zeker weet dat je deze migratie zelf kunt doen, begin dan gerust met https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x.
Onderaan die pagina staat een hele grote knop die je naar de stapsgewijze instructies leidt. https://docs.joomla.org/Joomla_3.x_to_4.x_Step_by_Step_Migration.