Skip to main content

Joomla! 3.3.4 is vrijgegeven

security releasejoomla-3xHet Joomla! Project team en het Production Leadership Team kondigden met trots op dinsdag 23 september 2014 de nieuwe versie Joomla! 3.3.4 aan. Dit is een veiligheidsupdate voor de 3.x-series van Joomla! en lost twee veiligheidsproblemen op. Een 3.2.5-versie is nu ook beschikbaar voor gebruikers die nog steeds gebruik maken van Joomla! 3.2 waarvoor nu dus ook deze twee veiligheidsproblemen worden opgelost.

Als je site op dit moment draait op een server met PHP 5.3.10 of later, dan raden we je aan om direct te updaten naar Joomla! 3.3.4 met de één-klik-update of middels de download die beschikbaar is op onze downloadspagina.

Let op: Als je direct update naar 3.3.4 via de updatefunctie van Joomla!, dan moet je op minimaal 3.2.2 of later draaien. De reden hiervoor is dat dit de minimale versie is die overweg kan met PHP 5.3.10. Het updatesysteem controleert ook of de server is ingericht op deze PHP-versie of niet. Oudere Joomla! 3.x-versies krijgen een bericht dat er eerst moet worden geupdate naar 3.2.5 en pas daarna kan de update naar 3.3.4 worden uitgevoerd.

Wat zit er in 3.3.4?

Onlangs is het systeem om Joomla!-problemen te beheren overgezet van Joomla!Code naar de  Joomla! Issue Tracker. Daarmee ontstond er een geconsolideerde lijst van gemelde Joomla!-problemen. Deze nieuwe lijst is te vinden op: https://github.com/joomla/joomla-cms/compare/3.3.3...3.3.4
Deze bevat ook de lijst met de meeste problemen die in de tussentijd al zijn opgelost.

Opgeloste veiligheidsproblemen

Op de documentatie-site zijn bekende problemen met de 3.3,.4-versie te bekijken op: Version 3.3.4 FAQ
Het doel van het Production Leadership Team is om met een vaste regelmaat nieuwe updates te leveren aan de Joomla community. Leer meer over Joomla! Ontwikkeling op het Joomla! Developer Network.