Skip to main content

Joomla! 3.4.1 is vrijgegeven

joomla 3.4.1Het Joomla! Project en het Production Leadership Team hebben op zaterdagavond 21 maart 2015 met trots de nieuwe versie Joomla! 3.4.1 aangekondigd. Dit is een onderhoudsversie voor de 3.x series van Joomla! en pakt problemen aan die naar voren zijn gekomen in 3.4.0 bij het installeren  van enkele extensies en toegang tot de talen in de content.

Maak altijd eerst een volledige back-up van je site voordat je aan de update begint.

Wat zit er in 3.4.1?

Versie 3.4 introduceert nieuwe mogelijkheden in het CMS zoals verbeterd beheer van modules via de front-end, het ontkoppelen van weblinks, integratie van een composer, Googles nieuwe ReCaptcha en ook enkele beveiligingsverbeteringen. Die laatste zijn toegepast in de uploadshieldcode die nu in staat is om onveilige uploads te herkennen aan de bestandsnamen en de bestandsinhoud.
Let op: In verband met technische problemen is de functionaliteit om te installeren via het web nog uitgeschakeld. Er wordt aan gewerkt om dit zo snel mogelijk weer terug te krijgen. Extensies kunnen (net als voorheen) ook gevonden worden op de Joomla! Extensions Directory.

Sinds Joomla 3.4.0 kan het zijn voorgekomen dat je problemen op je site hebt gehad met de System - Taalfilter-plugin. Dit kun je na de update naar Joomla! 3.4.1 oplossen door elke geïnstalleerde content-taal te openen en een kerer op te slaan. Hierdoor wordt de taal weer met het juiste toegangsniveau opgeslagen.

Het team dankt de 50 vrijwilligers weer voor het vele werk dat is verzet om deze versie mogelijk te maken. Er zijn 150 bugs opgelost met het uitkomen van versie 3.4.1 van het Joomla! CMS. Bekijk hier de lijst met opgeloste GitHub problemen

Mochten er toch problemen naar voren komen in deze versie 3.4.1 dan wordt dat bijgehouden in de volgende lijst: Version 3.4.1 FAQ

Het Production Leadership Team heeft als doel om continue te werken aan het uitbrengen van nieuwe updates volgens een vast schema Als je meer wil weten over het ontwikkelen van Joomla!, kijk dan bij het Joomla! Developer Network.