Joomla! 3.4.3 is vrijgegeven

joomla 3 4Al snel na het uitkomen van Joomla! 3.4.2 is nu Joomla! 3.4.3 is beschikbaar. Dit is een onderhoudsversie voor de Joomla!3-series. Iedereen wordt met klem aangeraden om direct te updaten naar deze versie.

In Joomla! 3.4.3 worden de volgende punten aangepakt:
  • Het aanpassen van de bestandsnaam ClassLoader.php in classloader.php werkte op sommige inrichtingen van het CMS niet
  • Bij het aanmaken van een menu van het type Geavanceerd zoeken of contactlijsten in  3.4.2 werd er een melding getoond over een ongeldig veld als geprobeerd werd om het op te slaan
  • De optie om een count-join in JCategories uit te schakelen stond standaard ingeschakeld op meertalige sites, wat problemen gaf bij extensies die deze toepassing niet gebruikten omdat die bijvoorbeeld geen catid-veld in de tabel hadden.
  • Het maken van een module, artikel en categorie zorgde voor een verkeerde standaard waarde voor het toegangsniveau. In plaats van er een te gebruiken uit de Algemene instellingen werd er niets gekoppeld. Daardoor werd de eerst beschikbare autorisatie ‘Gast’ gekoppeld.
  • Bij gebruik van een batch-actie werd het dropdown afgekapt waardoor niet alles in de lijst zichtbaar werd.
  • Ook ontstond er bij gebruik van de batch een flikkering bij gebruik van de scrollbalk.

Dank aan de 7 vrijwilligers die 9 problemen hebben geconstateerd en opgelost in deze versie 3.4.3 van Joomla! De lijst is te vinden op de GitHub Issues.

Een nieuwe lijst met problemen die in 3.4.3 worden gevonden is te vinden op : Versie 3.4.3 FAQ