Doorzoek het forum

Trefwoord

Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

× Vermeld in iedere vraag duidelijk:
  1. De versie van Joomla! 3.X die je gebruikt
  2. De volledige url van je website indien mogelijk.
  3. De versie van de extensie waar de vraag over gaat.

opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam

25 mrt 2020 14:45
Heeft onderwerp gestart
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #1
Hallo,

Vraagje. Ik heb een subdomein gemaakt. Deze is nu klaar en ik wil deze graag uploaden naar een ander domeinnaam dan waar deze subdomein onderstaat.
Nu heb ik dat via Akeeba Kickstart kunnen doen maar ik zie wel dat de database van mijn hoofdpagina ook meegaat in de .js
Hoe kan ik dit wijzigen?
Wie weet dit?
inef1
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Berichten: 971
Meer
25 mrt 2020 14:52
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #2
Heb je dan voor je sub-domein site wel een nieuwe (aparte) database gebruikt??

Groeten, Romke
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum eens.
Vragen via dit Forum (niet per PM of E-mail)
Is je vraag opgelost? Dan kan je hem zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Romke
Algemeen Moderator
Algemeen Moderator
Berichten: 3358
Meer
25 mrt 2020 14:53 25 mrt 2020 15:09 door inef1.
Heeft onderwerp gestart
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #3
Ja die heb ik gemaakt. En voordat ik de .jpa liet lopen heb ik nog in de phpadmin een database gecreëerd.
inef1
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Berichten: 971
Meer
25 mrt 2020 15:10
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #4

maar ik zie wel dat de database van mijn hoofdpagina ook meegaat in de .js

Ik neem aan dat je .jpa bedoelt? En waar concludeer je uit dat de database van je hoofdpagina meegaat? Neem aan dat je wel vanuit de backend van de site in de submap een backup maakt?

Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit Forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Astrid
Moderator + Technisch team
Moderator + Technisch team
Berichten: 33803
Meer
25 mrt 2020 15:13
Heeft onderwerp gestart
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #5
Ja, klopt. Ik heb een subdomein aangemaakt. Later een Akeeba Backup gemaakt van alleen het subdomein.
Deze geupload en bij Direct Admin zag ik dat mijn hoofdwebsite database er ook in stond.
inef1
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Berichten: 971
Meer
25 mrt 2020 15:23
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #6
Het kan eigenlijk niet wat je schrijft. Maar zo'n groot probleem is het toch niet? Dan verwijder je toch gewoon de database die niet gebruikt wordt?

Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit Forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Astrid
Moderator + Technisch team
Moderator + Technisch team
Berichten: 33803
Meer
25 mrt 2020 15:24
Heeft onderwerp gestart
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #7
Ja dat dacht ik ook. Alles even selecteren en verwijderen die hap. Krijg ik toch een foutmelding "fout tijdens het uitvoeren van de opdracht": Dus lukt niet.
inef1
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Berichten: 971
Meer
25 mrt 2020 15:27
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #8

Alles even selecteren

Wat bedoel je daarmee? Je hoeft toch alleen maar bij Direct Admin bij MySQL beheer die database te verwijderen?

Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit Forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Astrid
Moderator + Technisch team
Moderator + Technisch team
Berichten: 33803
Meer
25 mrt 2020 15:32 25 mrt 2020 15:33 door inef1.
Heeft onderwerp gestart
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #9
Bij die "nieuwe" website is niet terug te vinden bij MySQL Management in de direct Admin. Wanneer ik naar phpmyadmin ga dan zie ik daar database van de nieuwe site en de database van diprofilm en die heeft daar niks te zoeken.
inef1
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Berichten: 971
Meer
25 mrt 2020 15:46
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #10
Dan heb je denk ik de data van het subdomein met een andere prefix in de database van je hoofddomein gezet. Dat is natuurlijk niet handig. En dat probleem met verwijderen heb je volgens mij al eerder gehad. Als ik me goed herinner was het toen een lokaal probleem.

Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit Forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Astrid
Moderator + Technisch team
Moderator + Technisch team
Berichten: 33803
Meer
25 mrt 2020 16:04
Heeft onderwerp gestart
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #11

de data van het subdomein met een andere prefix in de database van je hoofddomein gezet


Klopt. Ik zie het nu. Moest subdomein zijn die, wanneer gereed, zelfstandig domein moet worden.
Kan database ook niet als dump maken want krijg foutmelding "export.php ontbrekende paramater: what en ontbrekende paramater: export_type.
inef1
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Berichten: 971
Meer
25 mrt 2020 17:02 25 mrt 2020 17:06 door Astrid.
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #12
En als je de backup maakt en bij Akeeba backup instelt welke tabellen uitgesloten moeten worden van de backup? Vraag me overigens af of dat kan omdat ik alleen tabellen zie met #__ bij mij. Vind het overigens nog steeds een vreemd verhaal.

Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit Forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Astrid
Moderator + Technisch team
Moderator + Technisch team
Berichten: 33803
Meer
25 mrt 2020 20:00 25 mrt 2020 20:02 door inef1.
Heeft onderwerp gestart
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #13
test...vreemd, Ik kan ineens niks meer hier plaatsen. krijg 403 code vanuit joomlanl

Even proberen of het nu lukt om mijn tekst hier in te zetten.
Ik heb de sql van de subdomein via akeeba gedownload. Ter info, de nieuwe website is pas aangekocht. Nu wil ik bij de nieuwe website de 2 diprofilm databases die, omdat ik het fout heb gedaan, nu in de database staan, verwijderen.
ik selecteerde links de database. Dan alle bestanden selecteren van die database en dan drop/verwijderen. Dit werkt niet. Krijg ik de melding dat ik geen rechten heb.
Andere oplossing dacht ik: Naar SQL bij de code "drop..." ingevuld: Geen rechten.
Hoe krijg ik die "foute" databases nu gewoon verwijderd.
inef1
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Berichten: 971
Meer
25 mrt 2020 22:06
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #14
Hallo,

Heb je het al eens geprobeerd met een andere browser om de veranderingen door te voeren?

Groeten, Jelle
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum eens.
Vragen via dit Forum (niet per PM of E-mail)
Is je vraag opgelost? Dan kan je hem zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Jelle
Algemeen Moderator
Algemeen Moderator
Berichten: 13195
Meer
25 mrt 2020 22:19
Heeft onderwerp gestart
opgelost subdomein uploaden naar domein met andere naam #15
ja, met chrome en met firefox.
Ik heb geprobeerd met die akeeba kickstart.php het subdomein op het andere website adres te zetten. Zodra ik in de backend naar algemene instellingen wilde gaan, kreeg ik een 404 error. Toen heb ik besloten om alles te verwijderen via de FTP om zo te kijken of ik die databases kan verwijderen.
Als dit alles niet gaat lukken zal ik het subdomein handmatig moeten gaan kopiëren, ik bedoel dan een clean Joomla installeren en alles maar opnieuw doen. Maar dan blijft nog het feit dat die databases er nog steeds in staan.
inef1
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Vaste bezoeker van Joomla!NL
Berichten: 971
Meer
Moderators: PeterJuliank92JelleRomke
Tijd voor maken pagina: 0.356 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie

Joomla!NL op Twitter

Vandaag is Joomla! 3.9.15 vrijgegeven. Deze versie pakt 3 kwetsbaarheden aan. Verder repareert deze update 20 bugs… https://t.co/BKT2Cybb8N

De naam Joomla!® en logo worden gebruikt onder een beperkte licentie met toestemming van Open Source Matters.
Joomlanl.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project.

© 2020 - Joomla!NL | Gehost door Wned