Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

Zet de naam van de webshopextensie in de titel en vermeld verder in iedere vraag:
  1. De exacte versie van Joomla! die je gebruikt
  2. De exacte versie van de webshopextensie.
  3. De volledige url van je website (indien mogelijk).

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

25 mei 2013 21:06
#1
Ik vraag me af of het mogelijk is om de winkelwagen in virtuemart te veranderen in een offertemand, zodat een klant dan producten kan toevoegen aan de offertemand en dan in een keer een offerte aan kan vragen. Zoiets als dit: www.ds-groep.nl/action/prodcatlist_products/246


Weet iemand hoe en of dit te realiseren is?
  • dieter12
  • dieter12's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Bekend met Joomla!NL
  • Bekend met Joomla!NL
  • Berichten: 71

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

26 mei 2013 09:54
#2
Je kunt Virtuemart als catalogus gebruiken.

Kijk bij Configuratie en dan onder het tabje Winkel staat als 3e item "Alleen als catalogus gebruiken"
KvK nr.: 09143754
URL: www.b-linked.nl
  • Quevi2012
  • Quevi2012's berichtenfoto
  • Joomla!NL ontdekker
  • Joomla!NL ontdekker
  • Berichten: 27

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

26 mei 2013 10:25
#3
Misschien even naar deze kijken? Hij is niet gratis en ik ken hem niet, maar lijkt erop dat dit is wat je wilt.

Met VM in catalogusmode kan je verder niets dan alleen je producten tonen en de bezoeker een vraag laten stellen. Is voor 1 product een optie, maar als je offertes wilt maken voor meerdere producten dan is het dus niet gebruikersvriendelijk voor je bezoekers.
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37183

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

27 mei 2013 18:34
#4
Het kan zijn dat ik het mis heb hoor, maar is dat niet om offertes voor klanten te maken? Als ik het in google vertalen plak, lijkt het daar wel op.

Als catalogus is inderdaad niet klantvriendelijk als een klant meerdere producten wil.
  • dieter12
  • dieter12's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Bekend met Joomla!NL
  • Bekend met Joomla!NL
  • Berichten: 71

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

28 mei 2013 08:54
#5
Je hebt gelijk. Zit geen frontend bij. Helaas weet ik verder ook geen oplossing, misschien iemand anders nog.
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37183

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

29 mei 2013 09:59
#6
Vond deze nog voor je.
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37183

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

29 mei 2013 18:51
#7
Bedankt! Ik ga er morgen even naar kijken, en dat laat ik wel weten of het gelukt is.
  • dieter12
  • dieter12's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Bekend met Joomla!NL
  • Bekend met Joomla!NL
  • Berichten: 71

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

31 mei 2013 20:06
#8
Dit is inderdaad wat ik zoek, ik heb nog wel een paar vraagjes:

-Moet ik elk artikel dan 0 euro maken? Want als een artikel geen prijs heeft kun je het ook niet toevoegen aan de winkelwagen...

-Is het mogelijk om een volledige kopie van een virtuemart webwinkel te maken (dus inclusief alle artikelen?), ik moet namelijk voor iemand 2 bijna identieke webwinkels maken met als enige verschil dat de ene een offerte systeem heeft.

-En is het mogelijk om voor alle artikelen tegelijk een prijs in te stellen van 0 euro?


Bedankt Alvast!
  • dieter12
  • dieter12's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Bekend met Joomla!NL
  • Bekend met Joomla!NL
  • Berichten: 71

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

01 jun 2013 09:44
#9

Moet ik elk artikel dan 0 euro maken? Want als een artikel geen prijs heeft kun je het ook niet toevoegen aan de winkelwagen...

Lijkt me logisch, maar stel anders je vraag even in dat draadje waarvan ik je de link gaf. Degene die daar met de uitleg komt, kan je waarschijnlijk sneller antwoord geven.

Is het mogelijk om een volledige kopie van een virtuemart webwinkel te maken (dus inclusief alle artikelen?), ik moet namelijk voor iemand 2 bijna identieke webwinkels maken met als enige verschil dat de ene een offerte systeem heeft.

Backup van de site maken met Akeeba Backup en restoren op de ander server, lijkt met het snelste. Anders kan je ook nog kijken naar CSVi om alles van VM te importeren.

En is het mogelijk om voor alle artikelen tegelijk een prijs in te stellen van 0 euro?

Denk dat het met deze extensie wel kan. Anders een query op de database.
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37183

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

12 aug 2013 11:36
#10
Het is al weer tijdje geleden, maar ik zag dat je in DirectAdmin ook een site kunt klonen, het gaat om een webhostingpakket met 3 domeinnamen, zou dat ook kunnen? Dat lijkt me wel het makkelijkste..
  • dieter12
  • dieter12's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Bekend met Joomla!NL
  • Bekend met Joomla!NL
  • Berichten: 71

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

12 aug 2013 11:47
#11
Als ze allemaal in 1 pakket zitten dan kan dat inderdaad en dat gaat razendsnel. Maak eerst voor elke site ook een database aan. Kopieer je master site naar de drie verschillende domeinen, pas de configuration.php aan met de gegevens van de database en pas het pad aan.
Binnen phpmyadmin kan je ook heel eenvoudig de database kopiëren.
Maak wel altijd eerst een goede backup van je master site. Een foutje is snel gemaakt bij deze manier van werken.
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37183

Winkelwagen veranderen in offertemand mogelijk?

13 aug 2013 16:56
#12
Ik heb het even getest met een lege Joomla installatie, maar als je op clone klikt gaat alles gewoon automatisch. De database wordt ook gekopieerd, je hoeft alleen maar te wachten. Ik weet alleen niet zeker of hij ook virtuemart kopieert, maar volgens mij zit er weinig risico aan deze methode. Je kiest de locatie uit, en hij kopieert vervolgens gewoon de hele website
  • dieter12
  • dieter12's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Bekend met Joomla!NL
  • Bekend met Joomla!NL
  • Berichten: 71
Moderators: Juliank92PeterJelleRomke
Tijd voor maken pagina: 1.269 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie