Doorzoek het forum

Trefwoord

Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

× Vermeld in iedere vraag duidelijk:
  1. De versie van Joomla! 3.X die je gebruikt
  2. De volledige url van je website indien mogelijk.
  3. De versie van de extensie waar de vraag over gaat.

Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren

02 apr 2014 09:54 02 apr 2014 15:49 door Astrid.
Heeft onderwerp gestart
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #1
Ik krijg deze error:

Warning
JInstaller: :Install: Cannot find Joomla XML setup file


De zip file bevat de bestanden index.php, index.html, templateDetails.xml en de folders images, css en js
De fout ligt denk ik bij mijn templateDetails.xml maar ik vind de fout niet.
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<extension version="3.2" type="template" client="site">
	<name>test</name>
	<version>1.0</version>
	<creationDate>02/04/2014</creationDate>
	<files>
		<filename>index.php</filename>
		<filename>index.html</filename>
		<filename>templateDetails.xml</filename>
		<folder>css</folder>
		<folder>images</folder>
		<folder>js</folder>
	</files>
	<positions>
		<position>logo</position>
		<position>menu</position>
		<position>slider</position>
		<position>aanvragen</position>
		<position>footer-1</position>
		<position>footer-2/position>
		<position>footer-3</position>
	</positions>
</extension>


Wanneer ik de eerste regels wijzig naar
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE install PUBLIC "-//Joomla! 2.5//DTD template 1.0//EN" "http://www.joomla.org/xml/dtd/1.6/template-install.dtd">
<extension version="3.1" type="template" client="site">

krijg ik dezelfde foutmelding


Edit Anne M: Ik heb code tussen codetags geplaatst. Volgende keer graag zelf doen
Deal
Gebruiker is geblokkeerd
Gebruiker is geblokkeerd
Berichten: 12
Lees meer
02 apr 2014 21:45
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #2
Misschien dat het installeren wel werkt als je de volgende tag toevoegt:
<description>Vul hier de beschrijving van je template in</description>

Kijk op www.joomladocumenten.nl voor handleidingen en documentaties over Joomla!
n9iels
Joomla!NL vriend(in)
Joomla!NL vriend(in)
Berichten: 398
Lees meer
03 apr 2014 09:30 03 apr 2014 09:31 door Deal.
Heeft onderwerp gestart
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #3
Dat geeft helaas dezelfde foutmelding, ik heb al enorm veel geprobeerd maar ik krijg geen enkele custom template geïnstalleerd op mijn Joomla 3 installatie. Ik krijg steeds diezelfde foutmelding. Directory permissies staan goed.
Deal
Gebruiker is geblokkeerd
Gebruiker is geblokkeerd
Berichten: 12
Lees meer
03 apr 2014 10:43
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #4
Hmmm, heb je aan elke map een index.html toegevoegd? (Behalve de root waar het xml bestand ook staat). Kun je anders even de mapstructuur op sturen? Dus bestanden en mappen

Groeten,
Niels

Kijk op www.joomladocumenten.nl voor handleidingen en documentaties over Joomla!
n9iels
Joomla!NL vriend(in)
Joomla!NL vriend(in)
Berichten: 398
Lees meer
03 apr 2014 11:01 03 apr 2014 11:06 door Deal.
Heeft onderwerp gestart
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #5
css -> default.css
css -> index.html
css -> nivo-slider.css
css -> style.css
css -> template.css

images -> foto reeks

js -> jquery.nivo.slider.js
js -> jquery.nivo.slider.pack.js
js -> index.html

index.html
index.php
templateDetails.xml


Even ipv op Mac op Windows (want op mac krijg je automatisch nog een bestand .DS_Store) geprobeerd: opnieuw een foutmelding, namelijk unable to find install package
Deal
Gebruiker is geblokkeerd
Gebruiker is geblokkeerd
Berichten: 12
Lees meer
03 apr 2014 11:05 03 apr 2014 11:08 door n9iels.
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #6
geen idee of het werkt. Maar de index.html in de root moet zo ie zo weg (dat is de gene boven de index.php).
Verder moet er aan de map images en submappen ook nog index.html bestanden worden toegevoegd. In elke map één behalve de hoofdmap waar je index en xml bestand staan.

Index.html is voor de veiligheid zodat als je de map benaderd op een lege pagina uit komt ipv de structuur van alle bestanden en submappen. In de root staat al index.php dus daar is dit bestand overbodig.

Groeten,
Niels

Kijk op www.joomladocumenten.nl voor handleidingen en documentaties over Joomla!
n9iels
Joomla!NL vriend(in)
Joomla!NL vriend(in)
Berichten: 398
Lees meer
03 apr 2014 11:08 03 apr 2014 11:11 door Deal.
Heeft onderwerp gestart
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #7
Zelfde foutmelding

Even install from directory gedaan (tmp) en daar krijg ik op windows:

Cannot find Joomla XML setup file
Path does not have a valid package
Deal
Gebruiker is geblokkeerd
Gebruiker is geblokkeerd
Berichten: 12
Lees meer
03 apr 2014 11:12
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #8
Oke wacht even. Kun je wel een extensie installeren?
Zo niet staan de paden naar de tmp en log map goed ingesteld in de Algemene instellingen?

Kijk op www.joomladocumenten.nl voor handleidingen en documentaties over Joomla!
n9iels
Joomla!NL vriend(in)
Joomla!NL vriend(in)
Berichten: 398
Lees meer
03 apr 2014 11:19
Heeft onderwerp gestart
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #9
Goede vraag.
Ik heb zopas de component en module van Unite Nivo Slider geïnstalleerd.

Message
Installing component was successful.


Daar ligt het dus niet aan.
Ik snap er niets van.
Deal
Gebruiker is geblokkeerd
Gebruiker is geblokkeerd
Berichten: 12
Lees meer
03 apr 2014 11:36
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #10
Oke nog iets anders wat je kan proberen:
Ze de template uitgepakt in de templates map en ga naar Extensiebeheer -> Ontdekken.
Installeer zo de template.
Als je nu naar Templatebeheer gaat en je template aanklikt (als het installeren überhaupt lukt) zie je als het goed is een foutmelding over wat er fout is.

Mocht dit ook niet lukken weet ik het ook even niet meer....

Groeten,
Niels

Kijk op www.joomladocumenten.nl voor handleidingen en documentaties over Joomla!
n9iels
Joomla!NL vriend(in)
Joomla!NL vriend(in)
Berichten: 398
Lees meer
03 apr 2014 12:54 03 apr 2014 12:56 door Deal.
Heeft onderwerp gestart
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #11
Installeren lukt zo niet, http 500 internal server error
We zijn serieus aan het afwijken. Ik kan gewoon geen custom template installeren, zelfs geen echo world :(

Ik volg op youtube wel de tutorial voor Joomla 2.5
Er is waarschijnlijk een verschil met de nieuwe Joomla 3 versie, maar ik weet niet wat het verschil is.
Deal
Gebruiker is geblokkeerd
Gebruiker is geblokkeerd
Berichten: 12
Lees meer
03 apr 2014 12:58
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #12
Probeer een andere extensie en een andere template te installeren. Post ook de gehele zip van je zelfgebouwde template hier (of stuur hem naar mij als je dat liever hebt). Dan probeer ik hem te installeren en zo sluiten we hopelijk de de template uit.

Kijk op www.joomladocumenten.nl voor handleidingen en documentaties over Joomla!
n9iels
Joomla!NL vriend(in)
Joomla!NL vriend(in)
Berichten: 398
Lees meer
03 apr 2014 16:14 03 apr 2014 16:16 door n9iels.
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #13
Na een tijdje staren naar het bestand en daarna nog een keer heel goed kijken heb ik de fout gevonden.
Je was op regel 20 van de code die je aan het beging van dit topic heb gepost een < vergeten.
Hierbij de goede code:
templateDetails.xml
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<extension version="3.2" type="template" client="site">
	<name>test</name>
	<version>1.0</version>
	<creationDate>02/04/2014</creationDate>
	<files>
		<folder>css</folder>
		<folder>images</folder>
		<folder>js</folder>
		<filename>index.php</filename>
		<filename>templateDetails.xml</filename>
	</files>
	<positions>
		<position>logo</position>
		<position>menu</position>
		<position>slider</position>
		<position>aanvragen</position>
		<position>footer-1</position>
		<position>footer-2</position>
		<position>footer-3</position>
	</positions>
</extension>

Toch grappig dat je daar dan met zijn 2e stug overheen kijkt :P

Kijk op www.joomladocumenten.nl voor handleidingen en documentaties over Joomla!
n9iels
Joomla!NL vriend(in)
Joomla!NL vriend(in)
Berichten: 398
Lees meer
03 apr 2014 16:36 03 apr 2014 16:57 door Peter. Reden: code tussen code tags
Heeft onderwerp gestart
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #14
Dankuwel, het lukt nu zonder foutmelding. Ik kreeg echter een blanco, witte pagina te zien wanneer ik deze template activeerde.
Ik heb gemerkt dat ik de template pas zie wanneer ik deze code plaats tussen defined('_JEXEC') or die; en <!DOCTYPE html> :

Is het normaal dat dit aanwezig moet zijn in index.php?
Ik heb deze code gevonden (copy paste) in de overige standaard templates zoals beez en protostar...

// Getting params from template
$params = JFactory::getApplication()->getTemplate(true)->params;

$app = JFactory::getApplication();
$doc = JFactory::getDocument();
$this->language = $doc->language;
$this->direction = $doc->direction;

// Detecting Active Variables
$option   = $app->input->getCmd('option', '');
$view     = $app->input->getCmd('view', '');
$layout   = $app->input->getCmd('layout', '');
$task     = $app->input->getCmd('task', '');
$itemid   = $app->input->getCmd('Itemid', '');
$sitename = $app->getCfg('sitename');

if($task == "edit" || $layout == "form" )
{
	$fullWidth = 1;
}
else
{
	$fullWidth = 0;
}

// Add JavaScript Frameworks
JHtml::_('bootstrap.framework');
$doc->addScript('templates/' .$this->template. '/js/template.js');

// Add Stylesheets
$doc->addStyleSheet('templates/'.$this->template.'/css/template.css');

// Load optional RTL Bootstrap CSS
JHtml::_('bootstrap.loadCss', false, $this->direction);

// Add current user information
$user = JFactory::getUser();

// Adjusting content width
if ($this->countModules('position-7') && $this->countModules('position-8'))
{
	$span = "span6";
}
elseif ($this->countModules('position-7') && !$this->countModules('position-8'))
{
	$span = "span9";
}
elseif (!$this->countModules('position-7') && $this->countModules('position-8'))
{
	$span = "span9";
}
else
{
	$span = "span12";
}

// Logo file or site title param
if ($this->params->get('logoFile'))
{
	$logo = '<img src="'. JUri::root() . $this->params->get('logoFile') .'" alt="'. $sitename .'" />';
}
elseif ($this->params->get('sitetitle'))
{
	$logo = '<span class="site-title" title="'. $sitename .'">'. htmlspecialchars($this->params->get('sitetitle')) .'</span>';
}
else
{
	$logo = '<span class="site-title" title="'. $sitename .'">'. $sitename .'</span>';
}
?>

Edit Peter: Ik heb de code tussen codetags geplaatst, volgende keer graag zelf doen.
Deal
Gebruiker is geblokkeerd
Gebruiker is geblokkeerd
Berichten: 12
Lees meer
03 apr 2014 16:54 03 apr 2014 16:55 door n9iels.
Template zelf gemaakt, maar ik kan hem niet installeren #15
Plaats de volgende keer je code even tussen de code tags. Is overzichtelijker :)

Het ligt eraan wat je allemaal wilt gebruiken en gaat doen met je template.
Bijvoorbeeld codes zoals deze laad je je css en javascript bestanden in:
$doc = JFactory::getDocument();
$doc->addScript('templates/' .$this->template. '/js/template.js');
$doc->addStyleSheet('templates/'.$this->template.'/css/template.css');
Maar het $doc variable hoef je niet te gebruiken, dit geeft namelijk precies hetzelfde effect:
JFactory::getDocument()->addScript('templates/'.$this->template.'/css/template.js');
JFactory::getDocument()->addStyleSheet('templates/'.$this->template.'/css/template.css');
Maak je gebruik van Bootstrap heb je deze code er ook bij nodig:
JHtml::_('bootstrap.framework');
Verder kun je parameters altijd aan roepen met deze code, hiervoor hoef je niks extra's te plaatsen:
<?php
echo $this->params->get( 'arrowup' );
?>
Andere codes die je ook altijd kunt gebruiken zonder extra functies aan te roepen:
<?php
$this->language; // Geeft de taalcode
$this->template; // Geeft de mapnaam van de huidige template, erg handig voor het aanroepen van bestanden

if (!$this->countModules('position-7')) // Hiermee kun je controleren of er modules worden ingeladen op een bepaalde positie. het ! geeft in dit geval aan dat er geen modules ingeladen moet zijn
{
	$span = "Er zijn geen modules die op positie-7 worden ingeladen";
}
?>
Dus nee, niet alles hoeft erboven. Ik raad je aan om alleen dingen in te laden die je nodig hebt.
Doorgaans zijn dat dus je CSS en Javascript bestanden. En uiteraard zet je altijd bovenaan je index.php de volgende code:
defined('_JEXEC') or die;
Dit zorgt ervoor dat het bestand enkel door Joomla! kan worden opgeroepen, en niet via je browser.

Hopelijk heb je hier wat aan :)

Groeten,
Niels

Kijk op www.joomladocumenten.nl voor handleidingen en documentaties over Joomla!
n9iels
Joomla!NL vriend(in)
Joomla!NL vriend(in)
Berichten: 398
Lees meer
Moderators: PeterJuliank92JelleRomke
Tijd voor maken pagina: 0.122 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie

Joomla!NL op Twitter

Op dinsdag 27 september 2022 is Joomla! 4.2.3 vrijgegeven. Het betreft een versie die nieuwe verbeteringen bevat en… https://t.co/T7oGdV8LSs

Joomla! 4.2.1 is vrijgegeven. Deze versie pakt een beveiligingsprobleem aan, repareert verschillende bugs en bevat… https://t.co/JHmNyhWEGq

De naam Joomla!® en logo worden gebruikt onder een beperkte licentie met toestemming van Open Source Matters.
Joomlanl.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project.

© 2022 - Joomla!NL | Gehost door Wned