Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

Vermeld in iedere vraag duidelijk:
  1. De versie van Joomla! 4.X die je gebruikt
  2. De volledige url van je website indien mogelijk.
  3. De versie van de extensie waar de vraag over gaat.
Maak altijd een backup!

Vreemde melding backend

Vreemde melding backend

12 mrt 2023 15:01
#1
Goede middag,

Vandaag eens mijn site bekeken backend en dit stond in het rood (bestandje A) na er op geklikt te hebben krijg ik deze melding (bestandje B).
Wat betekend dat??
Mvg Philiep

Dit bericht bevat afbeeldingen als bijlage.
Log in of registreer om die te bekijken

Inloggen of Een account aanmaken om te kunnen reageren.

  • Philiep
  • Philiep's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Bekend met Joomla!NL
  • Bekend met Joomla!NL
  • Berichten: 79

Vreemde melding backend

12 mrt 2023 18:04
#2
Heb je toevallig live_site ingevuld in je configuration.php?
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Inloggen of Een account aanmaken om te kunnen reageren.

  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37084

Vreemde melding backend

13 mrt 2023 17:31
#3
Dag Astrid,
Nee in de configuration php staat er niets ingevuld bij live_site.
Wat ik wel merk is het volgende, als ik op het vak (fout bij het controleren van overrides) tik wordt ik doorgestuurd naar de stijlen van mijn templates.
De templates die ik gebruik zijn van Joomlart, meer bepaald T4_bs5_blank. Zou dit er wat mee te maken hebben?
Ook heb ik op het vak verzoeken controleren gedrukt en email adres ingegeven die ik ook gebruik. Wat is het doel van dit eigenlijk?
Wat ook vreemd is net als de twee bovenstaande aangehaalde vakken staat het vak (controleert extensie) ook rood en als ik daar op drukt kom ik niet wijzer, zie bijgevoegde bestandjes.
Blijkbaar heb ik weer iets eigenaardig voor handen.....
Alvast bedankt om mee te helpen naar een oplossing.

Dit bericht bevat afbeeldingen als bijlage.
Log in of registreer om die te bekijken

Inloggen of Een account aanmaken om te kunnen reageren.

  • Philiep
  • Philiep's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Bekend met Joomla!NL
  • Bekend met Joomla!NL
  • Berichten: 79

Vreemde melding backend

13 mrt 2023 18:34
#4
Misschien zie je iets meer over de oorzaak als je de foutopsporing aanzet. Lijkt me toch een extensie die dwars ligt.
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Inloggen of Een account aanmaken om te kunnen reageren.

  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37084

Vreemde melding backend

13 mrt 2023 21:41
#5
Ik werk zelf ook met dat template framework
En als ik die foutmelding volg, dan zie ik dat die ontstaat doordat in Joomla zelf er na versie 4.2.8 met die update een bestand wordt herkend als gewijzigd.
Het gaat om: /html/com_content/form/edit.php

Grote kans da er van Joomlart zeer binnenkort een update komt voor het template waarin dit bestand wordt geupdate.
Op zich dus niet iets schokkends. Je website functioneert gewoon zoals het hoort.
Met vriendelijke groet,
Wouter Compactweb.nl
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum.
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Inloggen of Een account aanmaken om te kunnen reageren.

  • WoodyF4u
  • WoodyF4u's Profielfoto
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Berichten: 11165

Vreemde melding backend

15 mrt 2023 00:13 - 15 mrt 2023 08:03
#6
Als ik foutopsporing aan leg, en ik druk dan op het vakje waarin staat; controleer extensie, komt onderstaande te voorschijn.

Er heeft zich een fout voorgedaan.
Code:
0 Attempt to assign property "name" on null # Function Location 1 () JROOT/libraries/src/Updater/Adapter/ExtensionAdapter.php:70 2 Joomla\CMS\Updater\Adapter\ExtensionAdapter->_startElement() 3 xml_parse() JROOT/libraries/src/Updater/Adapter/ExtensionAdapter.php:284 4 Joomla\CMS\Updater\Adapter\ExtensionAdapter->findUpdate() JROOT/libraries/src/Updater/Updater.php:264 5 Joomla\CMS\Updater\Updater->getUpdateObjectsForSite() JROOT/libraries/src/Updater/Updater.php:165 6 Joomla\CMS\Updater\Updater->findUpdates() JROOT/administrator/components/com_installer/src/Model/UpdateModel.php:277 7 Joomla\Component\Installer\Administrator\Model\UpdateModel->findUpdates() JROOT/administrator/components/com_installer/src/Controller/UpdateController.php:113 8 Joomla\Component\Installer\Administrator\Controller\UpdateController->find() JROOT/libraries/src/MVC/Controller/BaseController.php:672 9 Joomla\CMS\MVC\Controller\BaseController->execute() JROOT/libraries/src/Dispatcher/ComponentDispatcher.php:143 10 Joomla\CMS\Dispatcher\ComponentDispatcher->dispatch() JROOT/libraries/src/Component/ComponentHelper.php:355 11 Joomla\CMS\Component\ComponentHelper::renderComponent() JROOT/libraries/src/Application/AdministratorApplication.php:143 12 Joomla\CMS\Application\AdministratorApplication->dispatch() JROOT/libraries/src/Application/AdministratorApplication.php:186 13 Joomla\CMS\Application\AdministratorApplication->doExecute() JROOT/libraries/src/Application/CMSApplication.php:294 14 Joomla\CMS\Application\CMSApplication->execute() JROOT/administrator/includes/app.php:61 15 require_once() JROOT/administrator/index.php:32
Edit Astrid: Ik heb de melding tussen tags geplaatst, volgende keer graag zelf doen.
Laatst bewerkt 15 mrt 2023 08:03 door Astrid.

Inloggen of Een account aanmaken om te kunnen reageren.

  • Philiep
  • Philiep's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Bekend met Joomla!NL
  • Bekend met Joomla!NL
  • Berichten: 79

Vreemde melding backend

15 mrt 2023 08:09
#7
Hier staan een aantal mogelijke oorzaken.
Ik neem aan dat je Joomla versie up-to-date is? Misschien kan het ook nog helpen als je de core bestanden een keer opnieuw laat installeren.
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Inloggen of Een account aanmaken om te kunnen reageren.

  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37084
Tijd voor maken pagina: 0.788 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie