Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

Vermeld in iedere vraag duidelijk:
  1. De versie van Joomla! 4.X die je gebruikt
  2. De volledige url van je website indien mogelijk.
  3. De versie van de extensie waar de vraag over gaat.

Krijgtmeertalige website niet goed

Krijgtmeertalige website niet goed

14 mrt 2023 14:04
#1
Ik heb de stappen gevolgd van de handleiding T4 maar niets werkt naar behoren. Ik kan de naam van de sjabloon niet veranderen. Krijg bij Navigatie alleen default te zien. (zie bijlage)
De footer staat er dubbel in. Het menu wordt boven niet getoond.
Ik weet niet wat ik verkeerd heb gedaan en doe.

Graag hulp ik kom er niet meer uit. www.rambamawayofliving.com

Dit bericht bevat een afbeelding als bijlage.
Log in of registreer om die te bekijken

  • Pluto
  • Pluto's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Berichten: 320

Krijgtmeertalige website niet goed

14 mrt 2023 16:17
#2
Ik neem aan dat je deze uitleg bedoelt: www.joomlart.com/documentation/t4-framew...ngual-configurations

Daarin staat dat je een kopie van de template-style niet doet in het beheerscherm van T4 zoals jij in je screenshot laat zien, maar in template-beheer van Joomla zelf.
Met vriendelijke groet,
Wouter Compactweb.nl
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum.
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • WoodyF4u
  • WoodyF4u's Profielfoto
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Berichten: 11165

Krijgtmeertalige website niet goed

14 mrt 2023 18:24
#3
Ik had al een kopie van de website genaamd Engt4. Maar daarna moet je de navigation aanpassen zoals ikin de vorige screenshot liet zien,aar ik krijg niets te zien dan alleen default
  • Pluto
  • Pluto's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Berichten: 320

Krijgtmeertalige website niet goed

14 mrt 2023 18:41
#4
Zo te zien moet je bovenin links nog de juiste template selecteren.
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37084

Krijgtmeertalige website niet goed

14 mrt 2023 18:49
#5
Helaas lukt dat ook niet. zie screenshots

Dit bericht bevat afbeeldingen als bijlage.
Log in of registreer om die te bekijken

  • Pluto
  • Pluto's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Berichten: 320

Krijgtmeertalige website niet goed

15 mrt 2023 15:29
#6
Ik heb alles nagelopen. Ik heb een Engels en een Nederlands T4 bs5 Template genaakt en precies gedaan zo als in de handleiding. Ik heb beide homepages voor Engels en Nederlands speciaal gemaakt.
Helaas zie ik de footer en de module rechts 2 keer 1 keer in het Engels en 1 keer in he Nederlands. Her Engelse menu verschijnt wel en de Nederlandse niet. Ook verschijnt en geen vlaggen of tekst En - NL. Ook staat bij iedere artikel Ook beschikbaar, wat ik niet wil.
Ik weet niet hoe ik dit moet oplossen.
Graag hulp.
  • Pluto
  • Pluto's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Berichten: 320

Krijgtmeertalige website niet goed

15 mrt 2023 16:33
#7
Je bespaatt jezelf veel moeite door gewoon 1 template te gebruiken.
Als ik je site zo bekijk heb je namelijk geen hele andere opmaak voor de verschillende talen.
Alleen de taal van de teksten is anders.

Je kunt ook voor bijvoorbeeld de modules voor de footer 2 keer maken.
1 voor NL en 1 voor EN
Daarna wijs je de ene module aan NL en de andere aan EN toe.

Volg voor het opzetten van een meertalige site deze instructies:
docs.joomla.org/J3.x:Setup_a_Multilingua..._Language_Plugins/nl

En is module 138 in je hoofdmenu toevallig de taalselectie?
Met vriendelijke groet,
Wouter Compactweb.nl
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum.
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • WoodyF4u
  • WoodyF4u's Profielfoto
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Berichten: 11165

Krijgtmeertalige website niet goed

15 mrt 2023 17:13
#8
Dag Wouter, Zou je voor me willen kijken wat er fout aan is. Alles klopt zoals je me in de link stuurde. Ik kom er maar niet uit.
  • Pluto
  • Pluto's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Berichten: 320

Krijgtmeertalige website niet goed

15 mrt 2023 17:26
#9
De module 138 is geen taalselectie maar moet een knop zijn. Dat werkt nu ook niet meer.
  • Pluto
  • Pluto's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Berichten: 320

Krijgtmeertalige website niet goed

15 mrt 2023 17:42
#10
Stuur nog maar even een PB met inloggegevens van die site.
Dan wil ik er vanavond wel even naar kijken.
Met vriendelijke groet,
Wouter Compactweb.nl
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum.
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • WoodyF4u
  • WoodyF4u's Profielfoto
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Berichten: 11165

Krijgtmeertalige website niet goed

15 mrt 2023 22:10
#11
Wat ik tot nu toe heb gevonden:
1. Bijna al je modules stonden bij Taal op "Alle".
Daar moet je wel bepalen of het voor NL of voor EN is.

2. De module Taalselectie stond op positie Debug. Die heb ik verplaatst naar Sidebar-R. Daardoor kun je die nu weer zien.
De menu-modules stonden op Main-Top1 maar die bestaat niet in je template. Moet zijn menu.

3. Ik zag dat er nogal wat aan plugins niet waren ingeschakeld. Oplossen kon ik het niet omdat er een fout zit op serverniveau.
Session Path Writable = Nee
Regel met je hoster dat dit wordt geactiveerd.

4. In je Home-menu-item op het tabblad Opties stond Associaties op Toon waardoor die tekst er telkens boven je blog-items kwam.
Dat mag je zelf voor de andere menu-items nalopen.

Verder weet ik niet wat je met je bestanden voor je grote banner bovenaan hebt gedaan, maar volgens mij bestaan die bestanden niet meer.

En ik was nog aan het zoeken waarom je menu wel in NL verschijnt, maar nog niet in EN.
Mogelijk dat ik daar morgen ergens de tijd voor vind om dat verder uit te zoeken,
Met vriendelijke groet,
Wouter Compactweb.nl
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum.
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

  • WoodyF4u
  • WoodyF4u's Profielfoto
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Moderator + Nieuwsteam
  • Berichten: 11165

Krijgtmeertalige website niet goed

15 mrt 2023 22:29
#12
Dank je voor de moeite. Ik ben een leek en moet nog veel leren zie ik.
Maar hier leer ik ook weer van.
  • Pluto
  • Pluto's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Regelmatige bezoeker van Joomla!NL
  • Berichten: 320
Tijd voor maken pagina: 0.826 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie