Doorzoek het forum

Trefwoord

Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

× Als je zelf een extensie ontwikkelt, kan je hier je vragen stellen.

Joomla 2.5 extensie aanpassen (complex). Developer gezocht.

11 juli 2015 11:43
Heeft onderwerp gestart
Joomla 2.5 extensie aanpassen (complex). Developer gezocht. #1
Hoi,

Mijn vraag (hopelijk in het juiste board) is waar je tegenwoordig terecht kunt voor het laten aanbrengen van complexe aanpassingen aan een reeds bestaande Joomla 2.5 extensie. Het gaat om een dusdanig grote aanpassing, dat hier echt een specialist aan te pas dient te komen.

De website in kwestie heeft slechts één doel: het fungeren als een fotoarchief. Omdat vrij lang is gezocht naar het meest geschikte fotosysteem voor mijn opdrachtgever, zitten we vast aan Joomla 2.5. Er komt, voor de extensie, immers (en voorlopig) geen update beschikbaar voor Joomla 3.0. Daar is reeds contact over geweest met de ontwikkelaar van de extensie.

Situatie: de extensie heeft een ingebouwde zoekfunctie om het archief te doorzoeken. De foto's worden vervolgens a lá Google Afbeeldingen onder elkaar weergegeven in dezelfde opzet als de rest van de website (boven iedere thumbnail de juiste titel, onder iedere thumbnail de juiste beschrijving en datum). Deze worden per foto automatisch aangemaakt (en ingevoerd) tijdens het voorbereiden van de foto's via de metadata (gegevens zoals copyright, datum van aanmaak etc.). Tijdens het uploaden van foto's wordt deze informatie uitgelezen en automatisch ingevoerd.

Om een lang verhaal te besparen, wordt er momenteel gesleuteld aan een update van de website omdat het geheel te groot en te zwaar werd. Er is besloten om de druk te verlichten door de categorieën op te splitsen en onder te brengen in losstaande sub-sites. Dat wil zeggen: de gehele website (data + database) van één enkele categorie wordt gedupliceerd en aangepast, zodat deze op de juiste manier naast de ander kan draaien. Echter wel op een dusdanige manier dat alle sub-sites bij elkaar gezien één geheel vormen, zoals dit nu het geval is.

- er wordt gewerkt met subdomeinen (denk aan: /2015/januari, 2010/maart, 2006/september)
- de druk ontstaat doordat de extensie is ontwikkeld voor kleine hoeveelheden foto's en praktisch alles in één tabel onderbrengt

Waarom op zoek naar een ontwikkelaar?

De zoekfunctie werkt geweldig. De wijze waarop resultaten worden weergegeven (a lá Google Afbeeldingen) is vrij uniek. De maker van de extensie heeft weliswaar een module ontwikkeld waarmee ook thumbnails kunnen worden weergeven in de standaard zoekmodule van Joomla, maar dit ziet er toch een heel stuk slechter uit. Kortom: de basis is en blijft de geïntegreerde zoekfunctie binnen de extensie zelf.

Echter wordt deze zoekfunctie, met het opsplitsen naar de (ruim 65) sub-sites, onbruikbaar gemaakt. Niet letterlijk, want afzonderlijk werkt iedere zoekfunctie binnen haar eigen database naar behoren, maar zoals je zult begrijpen is het de bedoeling om het geheel te koppelen.

Op dit moment bevindt zich standaard boven iedere pagina (binnen de extensie) een zoekveld. Daarmee kan een zoekopdracht worden uitgevoerd binnen de betreffende website (en dus database). Het zou ideaal zijn wanneer dit veld straks ook binnen de andere sub-sites naar foto's kan zoeken. Wat er hoe dan ook dient te komen, is een Google-a-like zoekveld op de absolute homepage (waarschijnlijk geen Joomla-installatie). Wanneer klanten op de website komen, kunnen ze op die manier vrij eenvoudig (en direct) zoeken naar foto's binnen alle sub-sites (die voor hen ogen als één totaalsite).

Misschien zitten er mensen op dit forum die hier oor naar hebben, maar misschien is het te hoog gegrepen en dien ik hiervoor een stapje hoger te gaan. Mijn vraag alleen: waar vind ik dat 'stapje hoger'? Iemand tips, ervaring?

Lees: mijn vraag gaat dus niet over tips naar andere systemen, modules en extensies ;)

Thanks!
Jaamlo
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 10
Lees meer
11 juli 2015 13:21
Joomla 2.5 extensie aanpassen (complex). Developer gezocht. #2
Hallo,

Om nu nog een extensie te gaan ontwikkelen voor Joomla! 2.5 is wel achter de feiten aanlopen. :huh:
Dit omdat Joomla! 2.5 al End of Life is! Dus komen er ook geen veiligheids updates.
Toch hoop ik voor je dat iemand dit nog wil doen. ;)

Groeten, Jelle
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum eens.
Vragen via dit Forum (niet per PM of E-mail)
Is je vraag opgelost? Dan kan je hem zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Jelle
Algemeen Moderator
Algemeen Moderator
Berichten: 13321
Lees meer
11 juli 2015 14:13
Joomla 2.5 extensie aanpassen (complex). Developer gezocht. #3
Mocht het hier niet lukken om iemand te vinden die je vraag kan helpen oplossen, stel je vraag dan ook eens op: Freelancer.com/Joomla

Met vriendelijke groet,
Wouter Compactweb.nl
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum.
Ik beantwoord geen vragen via PM
WoodyF4u
Moderator + Nieuwsteam
Moderator + Nieuwsteam
Berichten: 10192
Lees meer
Moderators: Juliank92PeterJelleRomke
Tijd voor maken pagina: 0.175 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie

Joomla!NL op Twitter

Op dinsdag 13 april is Joomla 3.9.26 vrijgegeven. Maak altijd eerst een backup voordat je de update doorvoert! https://t.co/ygUfdhftux

Op dinsdag 2 maart is Joomla! 3.9.25 vrijgegeven. Maak altijd eerst een backup voordat je de update uitvoert! https://t.co/lU2q9C0WTC

De naam Joomla!® en logo worden gebruikt onder een beperkte licentie met toestemming van Open Source Matters.
Joomlanl.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project.

© 2021 - Joomla!NL | Gehost door Wned